Βινίσιους: Κάνει την διαφορά φέτος για την Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Βινίσιους αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές φέτος για την Ρεάλ Μαδρίτης καθώς έχει πετύχει 17 γκολ και έχει μοιράσει 17 ασίστ σε 43 παιγνίδια ενώ έχει συμμετοχή στις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε παίκτη στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Βινίσιους: Κάνει την διαφορά φέτος για την Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Τσέλσι μέσα στην εβδομάδα με τους «μπλε» να προηγούνται με 3-0. Ο Βινίσιους δημιούργησε το γκολ του Μπενζεμά με το οποίο προκρίθηκαν οι «μερένχες» αφού πρώτα είχε ισοφαρίσει ο έτερος Βραζιλιάνος της «Βασίλισσας», ο Ροντρίγκο.

Η ασίστ του Βινίσιους δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς ήταν η 6η φετινή του στο Champions League και 17ησυνολικά.

Ο 21χρονος Βραζιλιάνος έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες στο ανοιχτό παιγνίδι στην διοργάνωση φέτος (26), οι περισσότερες από την αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Οι επιδόσεις του είναι ανάλογες και στις εγχώριες διοργανώσεις και η ικανότητά του να τρέχει με την μπάλα προς τις αντίπαλες άμυνες αποτελεί «κλειδί» στο πλάνο του Κάρλο Αντσελότι.

Ο Βινίσιους έχει άμεση συμμετοχή σε 66 τελικές προσπάθειες της Ρεάλ Μαδρίτης, είτε σουτάροντας ο ίδιος είτε δημιουργώντας ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και «κουβαλώντας» την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή.

Η παραπάνω επίδοση είναι η κορυφαία στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα την φετινή σεζόν, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να έχει άμεση συμμετοχή σε 60 τελικές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Κυριακή (17/4, 22:00, Novasports 1 HD) την Σεβίλλη εκτός έδρας για την 32η αγωνιστική της La Liga.