Premier League: Η Νόριτς παίρνει μαζί της την Μπέρνλι στην Τσάμπιονσιπ

Η «ουραγός» της Premier League, Νόριτς, κέρδισε 2-0 την Μπέρνλι και κράτησε την αντίπαλό της στη ζώνη του υποβιβασμού. Η Μπρέντφορντ 2-0 τη Γουέστ Χαμ, που βλέπει το «σεντόνι» να απομακρύνεται. Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Η Νόριτς παίρνει μαζί της την Μπέρνλι στην Τσάμπιονσιπ

Μάταια ήλπιζε η Μπέρνλι σε νίκη επί της «ουραγού» Νόριτς, ώστε να αναπτερώσει τις ελπίδες της για παραμονή στην Premier League. Τα «καναρίνια» νίκησαν 2-0 την αντίπαλό τους στο «Κάροου Ρόουντ» για την 32η αγωνιστική και την κράτησαν μαζί τους στη ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για τη Νόριτς μετά από 6 ήττες και δύο ισοπαλίες στα προηγούμενα παιχνίδια τους στον θεσμό, ενώ, από την άλλη, ο σύλλογος του Λάνκασαϊρ με την ήττα αυτή έμεινε στο -4 από την Έβερτον που βρίσκεται μία θέση πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Για τη Νόριτς, που παρατάχθηκε με τον Δημήτρη Γιαννούλη στο βασικό της σχήμα (σ. έμεινε στον πάγκο ο Χρήστος Τζόλης), ο Λεές-Μελού άνοιξε το σκορ μόλις στο ένατο λεπτό της συνάντησης και στο 86’ ο Πούκι έγραψε το 2-0, βάζοντας έτσι «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Μπέρνλι να διεκδικήσει έστω τον βαθμό.

Στο μεταξύ, σπουδαία νίκη πέτυχε η Μπρέντφορντ με 2-0 επί της Γουέστ Χαμ, που της επέτρεψε να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αντίθετα, για τα «σφυριά» αυτή ήταν η τέταρτη ήττα τους στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια τους στον θεσμό, που τους στέρησε την ευκαιρία να μειώσουν την διαφορά από την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League, ενώ, παράλληλα, βάζει σε κίνδυνο και την παρουσία της στις ευρωπαϊκές θέσεις της Premier League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μπρέντφορντ ήταν ο Μπεούμο, που άνοιξε το σκορ στο 48’ και στο 64’ έδωσε την ασίστ στον Τόνεϊ για το 2-0.

Τέλος, η Λέστερ, παρά την απουσία του τραυματία επιθετικού Τζέιμι Βάρντι, επέστρεψε στις επιτυχίες και κέρδισε 2-1 την Κρίσταλ Πάλας. Με το τρίποντο αυτό οι «αλεπούδες» έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί πέντε αγώνων των «αετών» στον θεσμό, ενώ σημειώνεται πως την επόμενη εβδομάδα (17/4) η Πάλας αντιμετωπίζει την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.


Το προφίλ της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 9/4

Νιούκαστλ – Γουλβς 1-0

(72' Γουντ)

Σάββατο 10/4

Έβερτον – Μάντσεστερ Γ. 1-0
(27' Γκόρντον)

Γουότφορντ – Λιντς 0-3
(21’ Ραφίνια, 73’ Ροντρίγκο, 85’ Χάρισον)

Σαουθάμπτον – Τσέλσι 0-6
(8’ Αλόνσο, 16’ και 54’ Μάουντ, 22’ και 49’ Βέρνερ, 31’ Χάβερτς)

Άρσεναλ – Μπράιτον 1-2
(89' Όντεγκαρντ - 29’ Τροσάρ, 67’ Μουέπου)

Άστον Βίλα – Τότεναμ 0-4

(3’, 66’, 72’ Σόν, 50’ Κουλουσέφσκι)

Κυριακή 11/4

Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 2-1
(39’ Λούκμαν, 45’ Ντιούσμπερι-Χολ – 66’ Ζαχά)

Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 2-0
(48’ Μπεούμο, 64’ Τόνεϊ)

Νόριτς – Μπέρνλι 2-0
(9’ Λεές-Μελού, 86’ Πούκι)

18.30: Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ