Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Ημέρα κρίσης!

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται σήμερα (18.30, OTE Sport 3) τη Λίβερπουλ στο «Ετιχάντ», σε ένα ματς-σταθμό για την έκβαση του φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Ημέρα κρίσης!

Ημέρα κρίσης είναι η σημερινή για Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ στη μάχη που δίνουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο για την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ. «Γαλάζιοι» και «κόκκινοι» συγκρούονται στο «Ετιχάντ» (18.30, OTE Sport 3) για την 32η αγωνιστική, σε ένα ντέρμπι κορυφής που ενδέχεται να κρίνει και την έκβαση του τροπαίου στον θεσμό. Με οκτώ παιχνίδια (με το σημερινό) να απομένουν για τις δύο ομάδες στην κατηγορία, οι «πολίτες» συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, ωστόσο νιώθουν καυτή την ανάσα της θρυλικής ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ που ακολουθεί πίσω τους με μόλις έναν πόντο λιγότερο. Νωρίτερα στη σεζόν αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Άνφιλντ» στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, ενώ, πλέον, το «Ετιχάντ» στρώνει… κόκκινο χαλί για να υποδεχτεί τους δύο διεκδικητές του αγγλικού θρόνου και αυτό που μένει να φανεί είναι ποιος θα πανηγυρίσει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην κούπα.

Γκουαρντιόλα εναντίον Κλοπ

Αυτή θα είναι η 23η φορά που οι προπονητές των δύο συλλόγων, Πεπ Γκουαρντιόλα και Γιούργκεν Κλοπ, τίθενται αντιμέτωποι σε επίσημο παιχνίδι και καθένας τους έχει πανηγυρίσει οκτώ νίκες (συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες που κρίθηκαν στα πέναλτι) και έξι ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πέραν τούτου, όμως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι «πολίτες» παραμένουν αήττητοι στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στη Λίβερπουλ, καθώς το τελευταίο διπλό των «κόκκινων» στο «Ετιχάντ» ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, σε εκείνο το 1-2 στις 10 Απριλίου του 2018. Επιπρόσθετα, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η Λίβερπουλ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα 11 προηγούμενα ματς πρωταθλήματος των δύο συλλόγων σε αυτό το γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, οι «κόκκινοι» μετρούν ένα νικηφόρο σερί οκτώ νικών σε εκτός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις κι αν καταφέρουν σήμερα να πάρουν το τρίποντο, τότε θα είναι η πρώτη φορά από την 1η Οκτωβρίου που θα βρεθούν στην πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Μέσα σε όλα, σημειώνεται επίσης πως η Λίβερπουλ δεν έχει δεχτεί γκολ σε πρώτο ημίχρονο σε κανένα από τα 19 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Απουσίες και επιστροφές

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τους πρωταθλητές Αγγλίας επιστρέφει σήμερα ο δεξιός μπακ Κάιλ Γουόκερ που εξέτισε την ποινή αποκλεισμού που του είχε επιβληθεί, αλλά εκτός παραμένουν οι Ρούμπεν Ντίας και Κόουλ Πάλμερ. Στη Λίβερπουλ ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ επιβεβαίωσε ότι ο Φαμπίνιο είναι «ετοιμοπόλεμος», παρά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από τη σύγκρουσή του με τον Νικολάς Οταμέντι μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα υπόλοιπα ματς από το σημερινό πρόγραμμα των αναμετρήσεων της Πρέμιερ Λιγκ, η Λέστερ θα υποδεχτεί τους «αετούς» της Κρίσταλ Πάλας δίχως να έχει στην αποστολή της τον επιθετικό Τζέιμι Βάρντι, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στο γόνατο, ενώ η Μπρέντφορντ θα φιλοξενήσει τη Γουέστ Χαμ, η οποία καίγεται για το τρίποντο στη μάχη που δίνει για μια θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος, ιδιαίτερα κρίσιμο είναι και το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα σε Νόριτς και Μπέρνλι στο «Κάροου Ρόουντ» στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού από τα αγγλικά σαλόνια.