Λίβερπουλ: «Βράζουν» για τον ορισμό των διαιτητών στο ντέρμπι με την Σίτι

Ενόχληση υπάρχει στις τάξεις της Λίβερπουλ για τον ορισμό του Άντονι Τέιλορ ως δαιτητή και του Πολ Τίρνι ως VAR στο κομβικό ντέρμπι τίτλου με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έιτιχαντ». Οι αριθμοί των δύο διαιτητών.

Λίβερπουλ: «Βράζουν» για τον ορισμό των διαιτητών στο ντέρμπι με την Σίτι

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Κυριακή (10/2, 18:30, Cosmote Sport 3 HD) την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έιτιχαντ» σε ένα ντέρμπι που εν πολλοίς θα κρίνει τον τίτλο στην Premier League.

Την Τρίτη (5/2) έγινε γνωστό πως διαιτητής της συνάντησης και VAR ορίστηκαν ο Άντονι Τέιλορ και ο Πολ Τίρνι αντίστοιχα.

Στις τάξεις των «κόκκινων» δεν πήραν με καθόλου καλό μάτι τους παραπάνω ορισμούς καθώς ιδιαίτερα ο Γιούργκεν Κλοπ έχει πολλά παράπονα από τον Πολ Τίρνι, τα οποία έχει εκφράσει δημοσίως στο παρελθόν ενώ και οι δύο ρέφερι κατάγονται από το Μάντσεστερ.

Η Λίβερπουλ έχει 39 βαθμούς στα 19 ματς που την έχει «σφυρίξει» ο Τίρνι ήτοι 1.98 βαθμούς ανά ματς ενώ στα υπόλοιπα παιγνίδια, ο Κλοπ έχει μέσο όρο 2.44 βαθμούς ανά ματς.

Ο Τίρνι δεν έχει καταλογίσει ποτέ πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ σε 618 επαφές των παικτών της στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου.

Όσον αφορά τον Άντονι Τέιλορ, στα παιγνίδια που έχει διαιτητεύσει την ομάδα του Κλοπ, η τελευταία συγκεντρώνει 1.9 βαθμούς ανά ματς ενώ στα υπόλοιπα έχει 2.31.

Ο Τέιλορ έχει καταλογίσει 6 πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ σε 998 επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, δηλαδή ένα πέναλτι ανά 166 επαφές.

Αντίθετα, η Μάντσεστερ Σίτι συγκεντρώνει 2.6 πόντους ανά ματς όταν την «σφυρίζει» ο Τίρνι (με προπονητή τον Γκουαρντιόλα) σε αντίθεση με τους 2.3 χωρίς αυτόν.

Ο Άγγλος ρέφερι έχει καταλογίσει 6 πέναλτι υπέρ των πρωταθλητών Αγγλίας σε 420 επαφές στην αντίπαλη περιοχή.

Σε ότι αφορά τον Τέιλορ, οι «πολίτες» μαζεύουν 1.8 βαθμούς με εκείνον διαιτητή ενώ χωρίς αυτόν 2.44.

Η Σίτι έχει 5 πέναλτι υπέρ σε 791 επαφές στην αντίπαλη περιοχή με τον Τέιλορ να διευθύνει.

Μάλιστα, ο Γιούργκεν Κλοπ είχε εκφράσει δημόσια τα παράπονά του στον Πολ Τίρνι μετά το τέλος του ματς με την Τότεναμ (2-2) λέγοντάς του μεταξύ άλλων:

«Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν διαιτητή. Μόνο με εσένα. Δεν έχεις παίξει ποτέ ποδόσφαιρο»

Δείτε το βίντεο: