Bundesliga: «Γκέλα» η Φράιμπουργκ, τρίποντο «χρυσάφι» για Στουτγκάρδη

Η Φράιμπουργκ έμεινε στο 0-0 με τη Γκρόιτερ Φιρτ και έχασε πολύτιμους πόντους στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, ενώ η Στουτγκάρδη κέρδισε 3-2 την Άουγκσμπουργκ και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής στην Bundesliga και η βαθμολογία.

Bundesliga: «Γκέλα» η Φράιμπουργκ, τρίποντο «χρυσάφι» για Στουτγκάρδη

Πολύτιμους πόντους απώλεσε η Φράιμπουργκ στη μάχη που μαίνεται στη Bundesliga για μια θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο σύλλογος έμεινε στο «στείρο» 0-0 εκτός έδρας με την «ουραγό» Γκρόιτερ Φιρτ, που τον βάζει πλέον σε περιπέτειες ενόψει της συνέχειας. Τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να βρουν δίχτυα, αλλά δεν κατάφεραν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» του γκολ.

Στο μεταξύ, «χρυσό» τρίποντο πανηγύρισε η Στουτγκάρδη που της επέτρεψε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού και να κάνει ένα σημαντικό βήμα στη μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία. Με τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο στο βασικό της σχήμα, κέρδισε 3-2 την Άουγκσμπουργκ χάρη σε γκολ του Τομάς στο 85’.

Στα υπόλοιπα ματς της 27ης αγωνιστικής, η Χέρτα Βερολίνου «πάτησε» με το ευρύ 3-0 την Χόφενχαϊμ και με την πρώτη της νίκη από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη πήρε μία τεράστια βαθμολογική «ανάσα» στη μάχη για παραμονή στο πρωτάθλημα, ενώ η Μάιντς διέλυσε 4-0 την Αρμίνια Μπίλεφελντ και την έστειλε στη διακεκαυμένη ζώνη.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (18/3)
Μπόχουμ – Γκλάντμπαχ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (19/3)

Γκρόιτερ Φιρτ – Φράιμπουργκ 0-0

Χέρτα Βερολίνου – Χόφενχαϊμ 3-0
(39’ Σταρκ, 63’ Μπελφοντίλ, 74’ αυτ. Ράουμ)

Μάιντς – Μπίλεφελντ 4-0
(1’ και 75’ πέν. Μπούρκαρντ, 65’ Νιακατέ, 79’ πέν. Ινγκβάρτσεν)

Στουτγκάρδη – Άουγκσμπουργκ 3-2
(44’ Άντον, 79’ Μάρμους, 85' Τομάς – 6’ Χαν, 45’ Γκρέγκοριτς)

19.30: Μπάγερν Μονάχου – Ουνιόν Βερολίνου

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (20/3)
16.30: Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
18.30: Βόλφσμπουργκ – Λεβερκούζεν
20.30: Κολωνία – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ