Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Την κατεδάφιση του «Όλντ Τράφορντ» σκέφτονται οι Γκλέιζερς

Σύμφωνα με την Telegraph οι Γκλέιζερς θέλουν να δημιουργήσουν νέα έσοδα μέσω του γηπέδου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μέσα στις τρεις επιλογές τους είναι και το να κατεδαφίσουν το θρυλικό «Ολντ Τράφορντ»! 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Την κατεδάφιση του «Όλντ Τράφορντ» σκέφτονται οι Γκλέιζερς

Η σχέση των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την διοίκηση δεν είναι οι καλύτερες και αναμένεται να υπάρξουν νέες τριβές σε περίπτωση που επαληθευτεί το ρεπορτάζ της Telegraph.

Συγκεκριμένα, οι Γκλέιζερς φαίνεται πως έχουν στα σκαριά ένα project ολικής ανάπλασης του «Ολντ Τράφορντ»! Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, έχουν τρεις επιλογές για την θρυλική έδρα της ομάδας από το 1910 και μία από αυτές είναι η κατεδάφισή του προκειμένου να χτιστεί ένα νέο χωρητικότητας 90.000 θεατών!

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια σοβαρά εμπόδια. Το βασικό είναι το πού θα αγωνίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο διάστημα της ανακατασκευής, το οποίο υπολογίζεται σε δύο έως τρία χρόνια.

Στην περίπτωση του δικού της γηπέδου, η Τότεναμ μετακόμισε στο Γουέμπλεϊ. Όμως στα βορειοδυτικά της Αγγλίας, δεν υπάρχει γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις για την Γιουνάιτεντ. Το να πάει σε γήπεδο άλλης ομάδας του Μάντσεστερ, φυσικά όχι στο Έτιχαντ, δεν είναι δυνατό καθώς τα έσοδά της από τα εισιτήρια (περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε εντός έδρας παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ») θα ελαχιστοποιούνταν!

Πέρα από το πλάνο της κατεδάφισης, υπάρχουν άλλες δύο επιλογές: Η πρώτη είναι η επέκταση του «South Stand» (εξέδρα που χωράει 9.433 θεατές) και η αυτόματη αύξηση της συνολικής χωρητικότητας στις 80.000 στα πρότυπα της Λίβερπουλ. Ενώ η δεύτερη είναι η ολική αναδόμηση του γηπέδου χωρίς να αλλάξει η χωρητικότητα.

Σε αυτά τα δύο σενάρια υπάρχει είναι ζήτημα κατά πόσο θα μπορεί η Γιουνάιτεντ να αγωνίζεται παράλληλα με τις εργασίες.

Οι Γκλέιζερς μέχρι ώρας έχουν όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι και αναμένεται να ανακοινώσουν τον βασικό συνεργάτη τους στο project, προκειμένου να προχωρήσουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες για την κοστολόγηση και το χρονοδιάγραμμα.