Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 3-2: Ο τεράστιος Κριστιάνο έγραψε ιστορία και της χάρισε την νίκη!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το πήρε πάνω του και με χατ-τρικ οδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε σπουδαία νίκη με 3-2 απέναντι στην Τότεναμ! Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο Πορτογάλος! 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 3-2: Ο τεράστιος Κριστιάνο έγραψε ιστορία και της χάρισε την νίκη!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-2 της Τότεναμ στο Ολντ Τράφορντ με τον μαγικό Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ τρικ! Δύο φορές ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι όμως ο Πορτογάλος ήταν ασταμάτητος και χάρη σε αυτόν οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 4η θέση με 50 βαθμούς στο +2 από την Άρσεναλ που όμως έχει τέσσερα (!) ματς λιγότερα.

Στην 7η θέση παρέμεινε η Τότεναμ με 45 βαθμούς έπειτα από 27 αγώνες και βλέπει την τετράδα να απομακρύνεται.

Το ματς:

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 12’ με ένα καταπληκτικό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και εκτέλεσε στην συμβολή των δοκών με τον Γιορίς να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η Τότεναμ βρήκε την ισοφάριση στο 18΄με τον Ντέιβις όμως ήταν εκτεθειμένος και έτσι παρέμεινε το 1-0.

Στο 34’ ο Κουλουσέφκσι έκανε ωραία ενέργεια, γύρισε την μπάλα η οποία χτύπησε στο χέρι του Τέγιες και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χάρι Κέιν ο οποίος σημάδεψε σωστά και έφερε το παιγνίδι στα ίσα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν άμεση απάντηση αφού μόλις τρία λεπτά μετά, ο Σάντσο γύρισε την μπάλα από αριστερά μετά την μπαλιά του Μάτιτς και ο Κριστάνο Ρονάλντο πέτυχε το δεύτερο του γκολ στην βραδιά και 11ο συνολικά στην Premier League την φετινή σεζόν.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφθασε έτσι τα 806 γκολ στην καριέρα του, ξεπερνώντας τον Γίοσεφ Μπίτσαν και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η Τότεναμ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και έτσι στο 72΄έφθασε ξανά στην ισοφάριση. Ο Σον έπαιξε κάθετα, ο Ρεγκιλόν γύρισε και ο Μαγουάϊρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο όμως ήταν αποφασισμένος να δώσει την νίκη στην ομάδα του! Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τέγιες ο Πορτογάλος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έγραψε το 3-2 στο 81΄υπογράφοντας το χατ-τρικ του.

Ο Ρονάλντο έγινε παράλληλα μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει περισσότερα από ένα τέρματα σε ηλικία άνω των 37 ετών μετά τους Τέντι Σέρινγχαμ και Γκράχαμ Αλεξάντερ.

Παράλληλα, ο Χάρι Κέιν «έπιασε» τον Φρανκι Λάμπαρτ με 177 τέρματα στην Premier League και έτσι μόλις τέσσερις παίκτες έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ από τον Άγγλο επιθετικό.

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ρ. Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Μαγκουάϊρ, Βαράν, Νταλό, Τέγιες, Μάτιτς, Φρεντ, Πογκμπά, Σάντσο, Ράσφορντ, Ρονάλντο

Τότεναμ (Α. Κόντε): Γιορίς, Ντάιερ, Ντέιβις, Ρομέρο, Χόϊμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Ντόχερτι, Ρεγκιλόν, Κουλουσέφσκι, Σον, Κέιν

Το προφίλ της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 12 Μαρτίου:

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2

(19' Ντίας, 61' Σαλάχ πέναλτι)

Μπρέντφορντ – Μπέρνλι 2-0

(Τόνει 85', 90΄+2΄(Πέναλτι))

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 3-2

(Ρονάλντο 12΄, 38΄, 81΄ - Κέιν (Πέναλτι) 35΄, Μαγουάϊρ 72’)

Κυριακή 13 Μαρτίου:
16.00:
Τσέλσι – Νιουκάστλ, Έβερτον – Γουλβς, Λιντς – Νόριτς, Σαουθάμπτον – Γουότφορντ, Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλ
18.30: Άρσεναλ – Λέστερ

Δευτέρα 14 Μαρτίου:

22.00: Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι