Ομόνοια: Παρουσίασε τον Νιλ Λένον

Η Ομόνοια παρουσίασε το νέο προπονητή της ομάδας, Νιλ Λένον. Όλα όσα ειπώθηκαν

Ομόνοια: Παρουσίασε τον Νιλ Λένον

Όλα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση-συνέντευξη Τύπου του νέου προπονητή της Ομόνοιας, Νιλ Λένον.

Αρχικά ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Γρηγόρη, ανέφερε:

«Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, σας καλωσορίζουμε στην παρουσίαση του νέου μας προπονητή και σας ευχαριστούμε που είστε εδώ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει περάσει στην εποχή του κ. Νιλ Λένον.

Νιώθουμε αρκετά αισιόδοξοι με την επιλογή που έχουμε κάνει.

Ο κ. Λένον πληρούσε όλες τις βασικές προϋποθέσεις που θέσαμε για την θέση του προπονητή. Τόσο, αρχικά, στις συναντήσεις με το Τμήμα Σκάουτινγκ, όσο και στις άλλες δύο συναντήσεις που ακολούθησαν με την Ομάδα Προγραμματισμού, διαφάνηκε πλήρης ταύτιση στα πιστεύω και στην φιλοσοφία μας. Αξιολογήσαμε δεκάδες βιογραφικά προπονητών, έπειτα σχηματίστηκε η μικρή λίστα υποψηφίων και εύκολα καταλήξαμε στην απόφαση για συνεργασία με τον κ. Νιλ Λένον.

Ο κ. Νιλ Λένον διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα, έχει κάνει πρωταθλητισμό ως προπονητής και ως παίκτης, έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους, πέτυχε δουλεύοντας υπό συνθήκες πίεσης μεγάλης ομάδας όπως την Σέλτικ, τα πήγε εξαιρετικά και ως προπονητής μιας μικρότερης ομάδας όπως τη Χιμπέρνιαν, διαχειρίστηκε σωστά ποδοσφαιριστές – προσωπικότητες και ανέδειξε νεαρούς παίκτες.

Εάν προσθέτουμε σε αυτά και την θέλησή του να εργαστεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ και την επιθυμία του να συνδέσει το όνομά του με τον Σύλλογο, τότε καταλαβαίνουμε γιατί επιλέχθηκε ο κ. Λένον.

Πρόκειται για ένα άνθρωπο ταγμένο στο ποδόσφαιρο. Τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής δούλεψε σε πολύ ψηλό επίπεδο και συνυπήρξε με κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου. Έχει να επιδείξει σημαντικά ρεκόρ που επιβεβαιώνουν την αξία του.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ βλέπει το μέλλον της με τον κ. Νιλ Λένον. Τα 2.5 χρόνια συμβόλαιο μαρτυρεί του λόγου το αληθές.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τον εκπρόσωπο του προπονητή μας, κ. Martin Rielly, για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλες αυτές τις μέρες.

Να ενημερώσουμε, επίσης, πως έχουμε καταλήξει σε καταρχήν συμφωνία με τον κ. Garry Parker για να αναλάβει τη θέση του βοηθού προπονητή. Θα είναι στην Κύπρο τα επόμενα 24ωρα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο κ. Parker δούλεψε για χρόνια στο πλευρό του κ. Lenon, στις Celtic, Bolton και Hibernian.

Προχωράμε μαζί για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Η επιτυχία είναι υπόθεση όλων μας. Ο καθένας από τη δική του θέση έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει για να είναι επιτυχημένη η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στόχος της σεζόν είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, ωστόσο όλοι θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο. Όπως ανέφερε και ο κ. Λένον στη χθεσινή συνάντησή του με τους ποδοσφαιριστές, η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ένας μη διαπραγματεύσιμος στόχος.

Επιπλέον, η χρονική συγκυρία προσφέρει τη δυνατότητα στον κ. Λένον να αξιολογήσει το ρόστερ και τις ανάγκες της ομάδας, αλλά και να πάρει «γεύση» από το πρωτάθλημα και τους ανταγωνιστές μας, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως ο κ. Λένον είχε ολοκληρωμένη άποψη για την ομάδα μας, το ρόστερ μας και ατομικά για τους ποδοσφαιριστές μας, καθώς τα μελέτησε μέσω βίντεο τις προηγούμενες μέρες.

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τον κ. Λένον στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Θα μας έχει δίπλα του στην προσπάθεια για να φέρουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στην ομάδα μας».

Ακολούθως ο νέος προπονητής, Νιλ Λένον, προχώρησε στις πιο κάτω τοποθετήσεις:

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σε αυτόν τον φανταστικό σύλλογο. Είναι μια ευκαιρία να κατακτήσουμε τρόπαια. Πλέον θα προσπαθήσουμε να φέρουμε περισσότερα τρόπαια στην ομάδα, είναι μια πρόκληση για μένα. Είναι μεγάλο κίνητρο. Ευχαριστώ την ομάδα προγραμματισμού και όσους έχουν βοηθήσει στην προσαρμογή μου, τους παίκτες και όσους είναι πίσω από το προσκήνιο. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής της ΟMONOIAΣ».

Αν παρακολούθησε αγώνες στην Κύπρο και ποιες εντυπώσεις αποκόμισε: «Ναι, ήμουν εδώ. Το απόλαυσα, υπήρχε ποιότητα. Θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε το αποτέλεσμα. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή όμως και η Ανόρθωση είχε πολύ καλές ευκαιρίες. Ήταν καλή ευκαιρία να πάρω εικόνα από επίπεδο του ποδοσφαίρου εδώ».

Για τα στοιχεία που θέλει να βάλει στην ΟΜΟΝΟΙΑ: «Σε τέτοιες ερωτήσεις, οι προπονητές λένε τα ίδια. Να παίξουμε επιθετικά κτλ. Θα αποφύγω να το πω αυτό, θα το δείτε στο γήπεδο. Επιθετικοί με την μπάλα και χωρίς, πρέπει να έχουμε τον έλεγχο της μπάλας. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες, αυτό που αρέσει. Το διαπίστωσα σήμερα στην προπόνηση. Είναι εξαιρετικοί και είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο και με ικανοποιεί. Δεν θα πω περισσότερα. Παιχνίδι με παιχνίδι να βάζουμε τα στοιχεία στην ομάδα».

Για την απόφασή του να εργαστεί εκτός Βρετανίας και το κίνητρο να εργαστεί στην Ομόνοια: «Έχω τεράστιο κίνητρο για να έχω επιτυχίες. Ήθελα να δουλέψω εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι φανταστικό που η Ομόνοια μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Είναι σημαντικές οι νίκες όπως επίσης και τα γκολ και η καλή εμφάνιση. Να μπορούμε να κατακτήσουμε τίτλους. Δεν πεινάω, λυσσάω της πείνας για επιτυχίες και θέλω να τις φέρω στην ομάδα. Είναι δουλειά μου να δώσω κίνητρο στους παίκτες, να παίξουν για το έμβλημα και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Και μετά να ξανακτίσουμε. Η Ομόνοια μου δίνει αυτή την ευκαιρία».

Αν θα επιδιώξει να προσαρμοστεί στα κυπριακά δεδομένα ή εάν θα επιχειρήσει τη φιλοσοφία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ: «Σίγουρα θα προσπαθήσω να βάλω την δική μου προσωπικότητα, το δικό μου στιλ. Για παράδειγμα κάποια στοιχεία που είχαμε στην Σέλτικ. Είναι δύσκολο να υπερασπιστείς τον τίτλο του πρωταθλητή, όμως για να ήταν πρωταθλητές σημαίνει είναι ικανοί. Θα προσπαθήσω να βάλω τα στοιχεία στην ομάδα, όχι όμως σύντομα. Σταδιακά. Η ομάδα έχει ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες και ποιοτικούς ξένους. Είναι σημαντική ισορροπία αυτή».

Για το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν δέχθηκε την πρόταση και τον λόγο που αποδέχθηκε: «Οι κύριοι λόγοι είναι ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τίτλους και ότι μου δίνει την ευκαιρία της Ευρώπης. Το πρωτάθλημα πέρσι που έδειξε πως υπάρχει ποιότητα. Το είδα και από τα βίντεο. Το κατάλαβα και από τις συζητήσεις. Θα προσπαθήσουμε για την επιτυχία. Είναι εύκολο να πούμε τι θα κάνουμε όμως η δουλειά μου είναι να δώσω κίνητρο στους παίκτες να παίζουν για το έμβλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προοπτική».

Για το πως αισθάνεται που διαδέχεται τον Χένινγκ Μπεργκ: «Μου είχε συμβεί ξανά, ο προκάτοχος μου να κερδίσει τρόπαια, στην Σέλτικ και γνωρίζω το συναίσθημα. Δεν έχω πρόβλημα να διαδεχθώ το έργο του, έκανε εξαιρετική δουλειά. Τον ευγνωμονώ γι’ αυτό. Έκανε εξαιρετική δουλειά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Παίξαμε ως αντίπαλοι όταν αυτός ήταν στην Μπλάκμπερν Ρόβερς και στη Ρέιντζερς».

Ακολούθως ρωτήθηκε τι ξεχώρισε στο ρόστερ της Ομόνοιας: «Δεν θέλω να μοιραστώ τι ξεχώρισα. Έχουμε ένα καλό ρόστερ, πολλή ποιότητα. Παρακολούθησα μέσω βίντεο τους παίκτες. Εντυπωσιάστηκα που τους είδα από κοντά. Είναι εξαιρετικό υλικό με το οποίο μπορώ να δουλέψω ώστε να τελειώσουμε ιδανικά την σεζόν».

Αν θα συνεχίσει την προώθηση νεαρών ταλέντων: «Ναι, αν είναι δυνατόν. Αν είναι ικανοί και μπορούν, ασφαλώς θα το κάνω. Είναι φανταστικό να μπορούμε να προωθούμε νεαρούς παίκτες. Τους έχω δει, αλλά θέλουν τον χρόνο τους, να μάθεις να τους διαχειρίζεσαι σωστά».

Για τον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ: «Θα προσπαθήσουμε. Έχουμε παιχνίδι το Σάββατο. Μετά από αυτό θα επικεντρωθούμε στο ματς της Τετάρτης. Γνωρίζουμε την σημαντικότητα του αγώνα. Θα παρακολουθήσουμε αύριο την ΑΕΛ, είναι μια καλή ευκαιρία. Χρειάζεται χρόνος για να περάσουμε την φιλοσοφία όμως θα προσπαθήσουμε να περάσουμε μηνύματα για το τι θέλουμε και πως θα το πετύχουμε».

Αν έχει συναντήσει οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέχρι στιγμής: «Ναι τον οδηγό ταξί που με έφερε ψες το βράδυ. Μπορώ να πω στον κόσμο ότι θα κάνω τα πάντα για αν έχει επιτυχίες η ομάδα».

Αν βάζει πίεση το γεγονός ότι μόνο το Κύπελλο είναι διέξοδος στην Ευρώπη: «Πρώτα είναι ματς το Σαββάτο και μετά Τετάρτη. Δεν θέλω να μιλώ υποθετικά αλλά ρεαλιστικά. Την επόμενη σεζόν σίγουρα στόχος είναι να πάμε ξανά για το πρωτάθλημα».

Αν μίλησε με κάποιον που πέρασε από Κύπρο και για το 2μιση χρόνια συμβόλαιο που υπέγραψε: «Θέλω να χτίσω κάτι εδώ. Είναι καλός οργανισμός και θέλω να τον βελτιώσω κι άλλο. Θέλω να φέρω τους σωστούς παίκτες. Μίλησα με κάποιους που ξέρουν και μου έδωσαν πολλά θετικά σχόλια όπως για την καλή ποιότητα ποδοσφαίρου και τη ζωή. Μίλησα με τον Γκόμεθ που ήταν στην Αγγλία και μου είπε ότι τα καλύτερα. Ο Μίκου που ήταν στην Σέλτικ έπαιξε επίσης εδώ. Όσοι μίλησα δεν ήταν αρνητικοί και έδωσαν θετικά σχόλια για την ομάδα και για τη Κύπρο. Είδα κάποια θετικά στο ματς χτες και κάποια παρόμοιε με την Σκωτία όπως το πάθος και η διαιτησία».

Για το ποιο μοντέλο προτίμα και πως θέλει να κινείτε μεταγραφικά: «Είναι καλό να δουλεύω με ομάδα προγραμματισμού όπως έκανα και προηγουμένως. Είναι σημαντικό να ακούω άλλες απόψεις. Θα έχω καλή συνεργασία και εδώ. Μίλησα ήδη τον Σίμο που είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Έτσι χτίζονται οι ομάδες».