Νιλ Λένον: Ο τρίτος Βρετανός προπονητής για την Ομόνοια

Ο Νιλ Λένον θα είναι ο πρώτος προπονητής από τη Βόρεια Ιρλανδία που θα καθίσει στον πάγκο της Ομόνοιας και ο τρίτος Βρετανός.

Νιλ Λένον: Ο τρίτος Βρετανός προπονητής για την Ομόνοια

Ο Νιλ Λένον είναι ο νέος προπονητής της Ομόνοιας από τη Δευτέρα (7/3). Θα είναι ο πρώτος προπονητής από τη Βόρεια Ιρλανδία που θα καθίσει στον πάγκο της Ομόνοιας και ο τρίτος Βρετανός.

Η αναφορά της ομάδας

«Κατά το παρελθόν δύο Βρετανοί προπονητές υπήρξαν τεχνικοί της ομάδας μας. Ο πρώτος ήταν ο Άγγλος, Τζον Τζόνσον, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της ομάδας μας την αγωνιστική περίοδο 1952-53 όταν ακόμη αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ΚΕΠΟ. Οδήγησε τους «πράσινους» στην κατάκτηση του κυπέλλου ΚΕΠΟ, κερδίζοντας με 2-0 τη Νέα Σαλαμίνα στον τελικό. Ακολούθησε ο επίσης Άγγλος, Τζον Κάρβερ που ανάλαβε την ΟΜΟΝΟΙΑ τον Ιούνιο του 2016 και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι εθνικότητες με την πιο συχνή παρουσία

Η Βουλγάρικη σχολή ήταν αυτή που εμπιστεύτηκε περισσότερες φορές η ΟΜΟΝΟΙΑ. Συνολικά 16 Βούλγαροι προπονητές πέρασαν από την τεχνική μας ηγεσία. Πρόκειται για τους: Τσακμάκοβ, Πετρόβ, Πατσάτσιεφ, Μπάρκα, Τσακάροβ, Τάσκοβ, Σπάσοβ, Ίλτσιεβ, Στογιάνοβ, Αργύροβ, Άρσοβ, Ντράμοβ, Ντίνκοβ, Κόλεβ, Νικοδήμοβ και Πέτεβ.

Δεύτεροι σε συχνότητα παρουσίας στον πάγκο μας είναι οι Κύπριοι, καθώς έντεκα συμπατριώτες μας υπήρξαν προπονητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρόκειται για τους: Μισιριάν, Αβρααμίδης, Τουράι, Κερεμέζος, Έσσο, Μιχαηλίδης, Μουσκάλλης, Σαββίδης, Λάρκου, Καϊάφας και Χριστοδούλου.

Η ομάδα μας επίσης είχε προσλάβει στο παρελθόν για το πόστο του προπονητή τρεις Γερμανούς (Χουνγκενχούιζεν, Βίγκλερ, Πρόκοπ) και τρεις Ελλαδίτες (Μαντζουράκης, Λεμονής, Αναστασίου)».