Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η κακή εκτέλεση στο πλάνο για την πίεση ψηλά (pics)

Ο Ραλφ Ράνγκνικ είχε στο πλάνο του να πιέσει ψηλά όμως οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν το εκτέλεσαν όπως θα ήθελε και εκτέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις. 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η κακή εκτέλεση στο πλάνο για την πίεση ψηλά (pics)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από την Σίτι μην καταφέρνοντας να κάνει ούτε μία τελική στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πλάνο του Ράλφ Ράνγκνικ ήθελε τους ποδοσφαιριστές του να πιέσουν ψηλά για να δυσκολέψουν την Σίτι στο χτίσιμο των επιθέσεων από την άμυνα.

Όπως όμως θα δείτε παρακάτω, ενώ οι τοποθετήσεις των παικτών της δεν ήταν λάθος εκείνοι δεν έπαιρναν τις σωστές αποφάσεις και έτσι οι Πρωταθλητές έσπαγαν με άνεση την ζώνη πίεσης.

Εδώ παρατηρούμε ότι η Γιουνάιτεντ έχει 5 ποδοσφαιριστές πάνω από την σέντρα όμως δεν καταφέρνει να δυσκολέψει την πρώτη πάσα αφού ο Στόουνς έχει καθαρή επιλογή τον Λαπόρτ στα αριστερά του.

Εδώ ο Έντερον με μια απλή πάσα δεξιά στον Γουόκερ βγάζει εκτός παιγνιδιού τους δύο παίκτες της Γιουνάιτεντ οι οποίοι θα έπρεπε να εμποδίσουν την Σίτι να αναπτυχθεί.

Πάλι εδώ βλέπουμε ότι ενώ ο Ράσφορντ είναι κοντά στον Ρόδρι, η τακτική του προσέγγιση δεν είναι η κατάλληλη για να αποσπάσει την μπάλα και να απειλήσει.

Σε αρκετές περιπτώσεις η Σίτι επέλεξε να χτίσει τις επιθέσεις της δημιουργώντας μια τριάδα στην άμυνα με τον Γουόκερ να πλαισιώνει τους Λαπόρτ και Στόουνς.

Εν ολίγοις, η τακτική προσέγγιση του Ράνγκνικ ήταν σωστή για να πρεσάρει ψηλά, όμως οι παίκτες των Κόκκινων Διαβόλων δεν είχαν το καθαρό μυαλό και τις δυνάμεις για να το κάνουν.