Ανιέλι: «Δεν απέτυχε το πλάνο της European Super League, 11 ομάδες δεσμεύονται ακόμα»

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, αναφέρθηκε στο πλάνο της European Super League στο συνέδριο «Business of Football Summit» των «Financial Times».

Ανιέλι: «Δεν απέτυχε το πλάνο της European Super League, 11 ομάδες δεσμεύονται ακόμα»

Στο συνέδριο «Business of Football Summit» των «Financial Times» μίλησε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου και τόνισε η European Super League παραμένει ενεργή και θα εμφανιστεί ξανά με τα νέα δεδομένα.

«Δεν έχει αποτύχει η European Super League. Tο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται μεγάλη αλλαγή. Το εγχείρημα αυτό είναι αποτέλεσμα συμφωνίας 12 συλλόγων κι όχι ενός ατόμου. Υπάρχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια 120 σελίδων από 12 ομάδες και οι 11 εξ αυτών δεσμεύονται ακόμα», σημείωσε σχετικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν θα δεχτώ κάποια ερώτηση για τον Τέμπας, τα λόγια του ("Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα λένε περισσότερα ψέματα από τον Πούτιν") μιλούν από μόνα τους. Η UEFA είναι ένα ρυθμιστικό και μονοπωλιακό όργανο που έχει το χαρακτήρα του θεματοφύλακα.

Ήξεραν πολύ καλά πως δούλευα πάνω σε κάτι άλλο πριν από την ίδρυση της ESL. Θα κάτσω και θα υποστηρίξω τη διαφανή διακυβέρνηση. Θα περιμένω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιοσύνης να μας πει εάν το τρέχον όργανο είναι κατάλληλο για τον σκοπό του».