La Liga: Με στόχο το Champions League Μπαρτσελόνα και Σοσιεδάδ

Μεγάλο είναι το διακύβεβμα στις αναμετρήσεις της Κυριακής (20/2) για την 25η αγωνιστική της La Liga. Ξεχωρίζει η μάχη του Μεστάγια ανάμεσα σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα.

La Liga: Με στόχο το Champions League Μπαρτσελόνα και Σοσιεδάδ

Τέσσερις σπουδαίες αναμετρήσεις διεξάγονται την Κυριακή (20/2) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της La Liga.

Στις 15:00 η Εσπανιόλ υποδέχεται την Σεβίλλη και ψάχνει την πρώτη νίκη της για το πρωτάθλημα μέσα στο 2022. Από την άλλη μεριά οι Σεβιγιάνοι έχουν την ευκαιρία παίρνοντας την νίκη να μειώσουν την διαφορά τους από την κορυφή και την Ρεάλ Μαδρίτης στους 4 πόντους.

Η σπουδαιότερη αναμέτρηση της ημέρας είναι αυτή ανάμεσα σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα στο Μεστάγια (17:15). Οι νυχτερίδες δεν έχουν κερδίσει μέσα στο 2022 και βρίσκονται στην 12η θέση με 30 βαθμούς. Στον αντίποδα, η αρμάδα του Τσάβι μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Εσπανιόλ και Νάπολι θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες αλλά και στην 4άδα που οδηγεί στο Champions League. Στην 4η θέση βρίσκεται η Ατλέτικο με 42 βαθμούς ενώ οι μπλαουγκράνα οι οποίοι έχουν 39 έχουν δύο ματς λιγότερα.

Στις 19:30 η Ρεάλ Μπέτις φιλοξενεί την Μαγιόρκα με στόχο να μείνει σε... τροχιά Champions League. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 3η θέση με 43 βαθμούς και μετρούν 7 νίκες στις 8 τελευταίες τους αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Από την άλλη μεριά η Μαγιόρκα βρίσκεται σε καλή κατάσταση έχοντας δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Μπιλμάο και Κάδιθ.

Την αυλαία ρίχνει το βασκικό ντέρμπι ανάμεσα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι δύο τελευταίες συναντήσεις τους ήταν ισόπαλες με 1-1 ενώ οι γηπεδούχοι δεν έχουν κερδίσει την ομάδα του Μπαρενέτσεα από το 2019. Οι φιλοξενούμενοι απέχουν 4 βαθμούς από την Ατλέτικο αλλά έχουν δύο ματς λιγότερα και έτσι έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν και αυτοί την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.