Premier League: Δεν παραδίνεται η Λίβερπουλ, με ανατροπή 3-1 τη Νόριτς (highlights)

Η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε να χάνει στο «Άνφιλντ» από τη Νόριτς, τελικά κέρδισε 3-1 με ανατροπή τα «καναρίνια» και παρέμεινε στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου στην Premier League. Ασίστ ο Τσιμίκας. Νίκες για Άρσεναλ και Τσέλσι . Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Δεν παραδίνεται η Λίβερπουλ, με ανατροπή 3-1 τη Νόριτς (highlights)

Στο κυνήγι της διεκδίκησης του φετινού τίτλου στην Premier League παρέμεινε η Λίβερπουλ, αφού όσο κι αν προσπάθησε η Νόριτς να βάλει «φρένο» στην πορεία των «κόκκινων» τελικά δεν τα κατάφερε. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ κέρδισε με ανατροπή 3-1 τα «καναρίνια» στο «Άνφιλντ» και με το τρίποντο αυτό διεύρυνε το αήττητό του και μείωσε την διαφορά που τον χωρίζει από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Στο συγκεκριμένο ματς ο Κώστας Τσιμίκας επέστρεψε στο βασικό σχήμα της Λίβερπουλ και έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ. Παρότι μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, εν τούτοις στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) είδαν τη Νόριτς να φτάνει στο 0-1 με τον Ρασίκα και να «παγώνει» το Μέρσεϊσαϊντ.

Παρόλα αυτά, στο 64’ από ασίστ του Τσιμίκα ο Μανέ ισοφάρισε σε 1-1 για την Λίβερπουλ και μόλις τρία λεπτά αργότερα (67') ήρθε και η ανατροπή για τους γηπεδούχους με τον Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο επιθετικό να φτάνει έτσι τα 150 γκολ με τη φανέλα των «κόκκινων» σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το παιχνίδι με την Νόριτς ήταν το 30ο σε επίπεδο Premier League που Σαλάχ και Μανέ έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ στην ίδια αναμέτρηση. Με τη Νόριτς ανήμπορη να αντιδράσει, στο 81’ ήρθε και ο 3-1 που «σφράγισε» το τρίποντο από τον Λουίς Ντίας, ο οποίος πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ στον σύλλογο.

Για τη Νόριτς, που με την ήττα αυτή παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού, ο Δημήτρης Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Πήρε ντέρμπι η Τσέλσι και εκδίκηση η Άρσεναλ

Στο μεταξύ, η Τσέλσι αν και δυσκολεύτηκε στο λονδρέζικο ντέρμπι με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας, τελικά «λύγισε» την αντίπαλό της με 1-0 και συνεχίζει την τρίτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League. Το «χρυσό» γκολ των «μπλε» πέτυχε ο Ζίγετς στο 89’.

Το τρίποντο εξασφάλισε και η Άρσεναλ που επικράτησε 2-1 της Μπρέντφορντ, με τους «κανονιέρηδες» με παίρνουν έτσι και μία άτυπη εκδίκηση για την ήττα τους (2-0) από την αντίπαλό τους τον περασμένο Αύγουστο.

Επιπρόσθετα, η Γουότφορντ με γκολ του Ντένις στο 78’ κέρδισε 1-0 την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στον θεσμό από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη που κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος, η Σαουθάμπτον με σκόρερ τους Άρμστρονγκ και Λονγκ νίκησε 2-0 την Έβερτον, η οποία παραμένει με μόλις μία νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα και κινδυνεύει με υποβιβασμό από την Premier League, ενώ η Μπέρνλι «πάτησε» 3-0 την Μπράιτον και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την έξοδό της από την διακεκαυμένη ζώνη.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (19/2)
Γουέστ Χαμ – Νιουκάστλ 1-1
(32’ Ντόουσον – 45’ Γουίλοκ)

Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1
(48’ Σμιθ-Ρόου, 79’ Σακά – 93’ Νόργκαρντ)

Άστον Βίλα – Γουότφορντ 0-1
(78’ Ντένις)

Μπράιτον – Μπέρνλι 0-3
(21’ Βέγκχορστ, 40’ Μπράουνχιλ, 69’ Λένον)

Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι 0-1
(89’ Ζίγετς)

Λίβερπουλ – Νόριτς 3-1
(64’ Μανέ, 67’ Σαλάχ, 81’ Ντίας – 48’ Ρασίκα)

Σαουθάμπτον – Έβερτον 2-0
(52’ Άρμστρονγκ, 84’ Λονγκ)

19.30: Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (20/2)
16.00: Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
18.30: Γουλβς – Λέστερ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ