Λίβερπουλ: Τρέχει για να προλάβει τον τελικό του League Cup ο Ζότα

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε ότι δεν ξέρει για πόσο μεγάλο διάστημα θα απουσιάσει ο δεύτερος σκόρερ της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα, ωστόσο δεν απέκλεισε να είναι έτοιμος για τον τελικό του League Cup την επόμενη Κυριακή (27/1).

Λίβερπουλ: Τρέχει για να προλάβει τον τελικό του League Cup ο Ζότα

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στις τάξεις της Λίβερπουλ ο τραυματισμός του Ντιόγκο Ζότα στο παιγνίδι με την Ίντερ με δεδομένο ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει τον τελικό του League Cup απέναντι στην Τσέλσι την επόμενη Κυριακή (27/2).

Ο Πορτογάλος κυνηγός θα μείνει σίγουρα εκτός από τον αγώνα του Σαββάτου (19/2) απέναντι στην Νόριτς με τον Γιούργκεν Κλοπ να τονίζει πως το διάστημα που θα λείψει ο Ζότα «είναι αβέβαιο»

«Έχει να κάνει με τον αστράγαλό του. Όλα είναι πιθανά, μπορεί να είναι κάτι βραχυπρόθεσμο ή το αντίθετο. Πρέπει να περιμένουμε αλλά σίγουρα δεν θα παίξει με την Νόριτς», ήταν τα λόγια του Γερμανού τεχνικού.

Η Λίβερπουλ έχει να παίξει τρία παιγνίδια σε οκτώ ημέρες: πρώτα με την Νόριτς το Σάββατο(19/2), έπειτα με την Λιντς την Τετάρτη (23/2) σε εξ' αναβολής αναμέτρηση και φυσικά τον τελικό του League Cup απέναντι στην Τσέλσι την επόμενη Κυριακή (27/2).

Την θέση του Ζότα στην βασική ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος πέρασε στο ημίχρονο στην θέση του Πορτογάλου και άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρόμπερτσον. Μάλιστα, ο Κλοπ αναφέρθηκε στον 30χρονο Βραζιλιάνο στις δηλώσεις του:

«Ο Μπόμπι (σ.σ. ο Φιρμίνο) μπορεί να είναι βασικός κάθε μέρα λόγω της ποιότητάς του. Είναι πάντα ευχάριστο όταν σκοράρει επειδή είναι τόσο ομαδικός στο παιγνίδι του. Ο Ντιόγκο (σ.σ. ο Ζότα) είναι έξω, δεν ξέρουμε για πόσο, έχουμε ένα καλό ρόστερ αλλά θα πρέπει να παλέψουμε. Το κλειδί είναι η νοοτροπία και όχι ποιος παίζει»

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ζότα είναι δεύτερος σκόρερ της Λίβερπουλ φέτος με 17 γκολ και 3 ασίστ σε 32 παιγνίδια ενώ από την άλλη ο Φιρμίνο έχει 8 τέρματα και 4 ασίστ σε 24 συμμετοχές.