Serie A: Αταλάντα – Γιουβέντους 1-1: Ο «πύραυλος» του Μαλινόφσκι και η «μαχαιριά» του Ντανίλο (hl)

Με αριστερό πύραυλο «εδάφους-αέρος» του Ουκρανού χαφ Ρουσλάν Μαλινόφσκι, η Αταλάντα προηγήθηκε, αλλά ο Ντανίλο με κεφαλιά στο 92’ ισοφάρισε για την Γιουβέντους (1-1) στο Μπέργκαμο

Serie A: Αταλάντα – Γιουβέντους 1-1: Ο «πύραυλος» του Μαλινόφσκι και η «μαχαιριά» του Ντανίλο (hl)

Θετική ήταν η πρόβα τζενεράλε της Αταλάντα, ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στα πλαίσια του Europa League (17/2-22.00). Η ομάδα από το Μπέργκαμο αναδείχθηκε ισόπαλη με την Γιουβέντους (1-1) και με την τρίτη ισοπαλία στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς όπου δεν έχει κερδίσει, παρέμεινε στην πέμπτη θέση της Serie A.

Οι «νερατζούρι» παρατάχθηκαν με σχηματισμό 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε με επιτυχία ο Σπορτιέλο αντί του τιμωρημένου Ρούσο, οι Τολόι, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ συνέθεσαν το τρίο των στόπερ, ενώ το επιθετικό δίδυμο των Μπογκά, Μουριέλμ συνεπικουρούσε από τον άξονα σε ελεύθερο ρόλο ο Κουπμάινερς.

Όλοι αυτοί κράτησαν το ματς σε ισορροπία, μέχρι τη στιγμή που ήρθε από τον πάγκο ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι για να κάνει την διαφορά. Ο Ουκρανός κεντρικός μέσος με αριστερό... πύραυλο «εδάφους αέρος» έδωσε το προβάδισμα στο 78’ (1-0) στους γηπεδούχους, ενώ στο 88’ μοίρασε ασίστ στον Ντε Ρόον, που εξ’ επαφής πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Γιουβέντους που είχε καλά διαστήματα στο ματς και ευκαιρίες, από τη στιγμή που γλίτωσε το καταδικαστικό για αυτήν 2-0, πέρασε μαζικά στην επίθεση στο φινάλε και στο 92’ ισοφάρισε με κεφαλιά του Ντανίλο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντιμπάλα. Έτσι, η ομάδα από το Τορίνο διατήρησε την τέταρτη θέση στην κατάταξη.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ, Χάτεμποερ, Ζαπακόστα (60’ Μάελε), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Κουπμάινερς, Μπογκά (91΄Πάσαλιτς), Μουριέλ (60’ Μαλινόφσκι).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι (79’ Κουαδράδο), Ντε Λιχτ, Ραμπιό (86’ Αρτούρ), Λοκατέλι, ΜακΚένι (81’ Κεν), Ντιμπάλα, Βλάχοβιτς, Μοράτα (86’ Ακέ).