Τσάβι: Φίλαθλοι της Μπάρτσα, σταματήστε ν' αποδοκιμάζετε τον Ντεμπελέ, είναι παίκτης της ομάδας!

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεθ, μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (4-2) έκανε έκκληση στους φίλους της ομάδας να σταματήσουν να αποδοκιμάζουν τον Ουσμάν Ντεμπελέ γιατί εξακολουθεί να είναι παίκτης των «μπλαουγκράνα»!

Τσάβι: Φίλαθλοι της Μπάρτσα, σταματήστε ν' αποδοκιμάζετε τον Ντεμπελέ, είναι παίκτης της ομάδας!

Παρότι θα είχε κάθε λόγο να επιχαίρει για την μεγαλύτερη (όσο και σπουδαιότερη...) νίκη της Μπαρτσελόνα, απ' όταν την ανέλαβε, ο Τσάβι Ερνάντεθ προτίμησε ν' ασχοληθεί μ' ένα ζήτημα ηθικής τάξης, για τον ίδιο, που του χάλασε τη «γεύση» της τεσσάρας (4-2) επί της Ατλέτικο Μαδρίτης

Έτσι κόντρα στο ρεύμα και το λαϊκισμό, που θέλει το «κεφάλι» του Ουσμάν Ντεμπελέ, «επί πινάκι» (αφού δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του που εκπνέει το καλοκαίρι, ή δεν έφυγε...) όχι μόνο τον είχε στην αποστολή, αλλά υπερασπίστηκε Γάλλο διεθνή εξτρέμ ζητώντας από τους οπαδούς να σταματήσουν τις αποδοκιμασίες εις βάρος του.

Ο 24χρονος είναι «κόκκινο πανί» για μεγάλη μερίδα φίλων των «μπλαουγκράνα» κι ουρανομήκεις ήταν τα σφυρίγματα, προς το πρόσωπό του, στο άκουσμα του ονόματός του από τα μεγάφωνα.

Ο Τσάβι όμως έχει άλλη άποψη και δεδομένης της εκτίμησης που χαίρει στις τάξεις των οπαδών της Μπάρτσα δεν δίστασε να εκφράσει την άποψη του καλώντας τους ν' αλλάξουν στάση απέναντι στον παίκτη που όπως φαίνεται συνεχίζει να υπολογίζει παρά τις μεταγραφές που έγιναν:

«Θα ήθελα να ζητήσω από τους οπαδούς να σταματήσουν τα σφυρίγματα αποδοκιμασίας προς τον Ντεμπελέ. Είναι ένας παίκτης της ομάδας. Το έκαναν σήμερα, τώρα τους παρακαλώ να σταματήσουν.

Πρέπει να στηρίζουμε την ομάδα μας και τους παίκτες μας»,

τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσάβι, ο οποίος ερωτηθείς για την απόδοση των δύο χειμερινών αποκτημάτων των Καταλανών, Αντάμα Τραορέ και Ομπαμεγιάνγκ (ο πρώτος ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε από τον δεύτερο στο 61ο λεπτό), ανέφερε:

«Ο Αντάμα είχε σπουδαίο ντεμπούτο για μας. Το ίδιο και ο «Όμπα», έκαναν αμφότεροι σπουδαία δουλειά. Η ικανότητα του Ανταμά να κάνει ντρίμπλες στους αντιπάλους, η δύναμή του, τον καθιστούν πολύ καλή μεταγραφή».