Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Ο Μπίλι Σαρπ πρώτος σκόρερ στην ιστορία της αγγλικής Τσάμπιονσιπ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 2-0 της Πιτέρμπορο, με τον Μπίλι Σαρπ να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τσάμπιονσιπ με 122 γκολ! «Γκέλα» για τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, σε ματς που διεκόπη στο 10’ για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε φίλαθλο που κατέρρευσε στην κερκίδα.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Ο Μπίλι Σαρπ πρώτος σκόρερ στην ιστορία της αγγλικής Τσάμπιονσιπ

Ραντεβού με την ιστορία είχε σήμερα ο Μπίλι Σαρπ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Οι «λεπίδες» κέρδισαν 2-0 την Πιτέρμπορο στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας, με τον 35χρονο επιθετικό να γράφει το 1-0 στο 54’ και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας με 122 τέρματα. Κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας (257 γκολ) ο Σαρπ έχει σκοράρει στην Τσάμπιονσιπ και με τις Ντονκάστερ, Σαουθάμπτον, Νότιγχαμ Φόρεστ, Ρέντινγκ και Λιντς.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παραμένει η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, η οποία βέβαια υπέπεσε σε «γκέλα» με αντίπαλο την Μπλάκπουλ στο Λονδίνο και έμεινε στο ισόπαλο 1-1. Το συγκεκριμένο παιχνίδι διεκόπη στο 10ο λεπτό προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε φίλαθλο των γηπεδούχων που κατέρρευσε στις εξέδρες.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης, που στο τέλος της κανονικής περιόδου χαρίζει το δεύτερο «εισιτήριο» για την απευθείας άνοδο στην Premier League, βρίσκεται η Μπλάκμπερν που έμεινε στο 0-0 με την Λούτον, ενώ τρίτη έναν βαθμό λιγότερο είναι η Μπόρνμουθ που κέρδισε 1-0 εκτός έδρας την Μπάρνσλεϊ.

Η τελευταία μαζί με τις Ντέρμπι και Πιτέρμπορο είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (28/1)
Χάντερσφιλντ – Στόουκ 1-1

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29/1)
Μπάρνσλεϊ – Μπόρνμουθ 0-1, Φούλαμ – Μπλάκπουλ 1-1, Χαλ – Σουόνσι 2-0, Λούτον – Μπλάκμπερν 0-0, Μίντλεσμπρο – Κόβεντρι 1-0, Μίλγουολ – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον 2-0, Πρέστον – Μπρίστολ Σίτι 2-2, ΚΠΡ – Ρέντινγκ 4-0, Πιτέρμπορο – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (30/1)
15.30: Ντέρμπι – Μπέρμιγχαμ
18.00: Κάρντιφ – Νότιγχαμ Φόρεστ