Copa del Rey: Η Μπέτις πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση, 2-1 τη Σεβίλλη (vid)

Η Μπέτις επιβλήθηκε 2-1 της Σεβίλλης στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου, στο ματς που διεκόπη χθες και συνεχίστηκε τελικά σήμερα, ενώ η Βαλένθια απέκλεισε την Ατλέτικο Μπαλεάρες (0-1).

Copa del Rey: Η Μπέτις πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση, 2-1 τη Σεβίλλη (vid)

Η Μπέτις ήταν τελικά η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας με αντίπαλο την Σεβίλλη για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας, που έμελλε να διεξαχθεί σε… δύο δόσεις! Ο αγώνας είχε διακοπεί χθες στο 39ο λεπτό της συνάντησης και με το σκορ στο 1-1 λόγω ρίψης αντικειμένου και συνεχίστηκε σήμερα, με την Μπέτις να επικρατεί 2-1 της αντιπάλου της και να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Το 1-1 είχε διαμορφωθεί αρχικά με τον Γκόμες να γράφει το 0-1 στο 35’ για την Σεβίλλη και τον Φεκίρ να απαντάει στο 39’ για την Μπέτις, ενώ το νικητήριο γκολ της συνάντησης πέτυχε τελικά στο 73’ ο Σέρχιο Κανάλες για τους «βερδιμπλάνκος». Η Σεβίλλη προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να φτάσει στην ισοφάριση για να αποσοβήσει την ήττα και τον αποκλεισμό, αλλά στη μεγαλύτερη ευκαιρία της (στο 88’) είχε δοκάρι με τον Κουντέ.

Νωρίτερα, τη συμμετοχή της στους «8» του θεσμού είχε εξασφαλίσει και η Βαλένθια, που απέκλεισε με σκορ 1-0 την Ατλέτικο Μπαλεάρες (ομάδα Γ’ κατηγορίας).

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε για τις «νυχτερίδες» ο Μάρκος Αντρέ από το πρώτο λεπτό της συνάντησης, ενώ σημειώνεται πως στο ματς αγωνίστηκε για τους γηπεδούχους και ο 34χρονος Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και στη χώρα μας με τη φανέλα της ΑΕΚ (2012–2016).

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (15/1)
Μαγιόρκα – Εσπανιόλ 2-1, Χιρόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2, Σπόρτινγκ Χιχόν – Κάντιθ 2-4 στα πέν., 0-0 κ.δ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (16/1)
Ατλέτικο Μπαλεάρες – Βαλένθια 0-1
(1’ Μάρκος Αντρέ)

Μπέτις – Σεβίλλη 2-1
(39’ Φεκίρ, 73’ Κανάλες – 35’ Γκόμες)

19/1: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης
20/1: Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης, Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα