Copa del Rey: Διακοπή στο Ρεάλ Μπέτις - Σεβίλλη λόγω ρίψης αντικειμένου στον Χορδάν (video)!

Με το Σεβιγιάνικο ντέρμπι στο 1-1 αντικείμενο σε σχήμα ράβδου έπεσε στο κεφάλι του Χορδάν της Σεβίλλης από τους οπαδούς των γηπεδούχων της Ρεάλ Μπέτις. Το ματς διεκόπη και την τύχη του θα την αποφασίσει η Ομοσπονδία. Σύλληψη του δράστη.

Copa del Rey: Διακοπή στο Ρεάλ Μπέτις - Σεβίλλη λόγω ρίψης αντικειμένου στον Χορδάν (video)!

Tο ότι το Σεβιγιάνικο ντέρμπι ξεσηκώνει έντονα οπαδικά πάθη επιβεβαιώθηκε στο μεγάλο ματς για την φάση των «16» του Copa del Rey μεταξύ Ρεάλ Μπέτις και Σεβίλλης.

Λίγο πριν το ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 1-1 από τις γκολάρες των Πάπου Γκόμες (34') για τους φιλοξενούμενους και Φεκίρ (38') για τους γηπεδούχους, ένα αντικείμενο (σε σχήμα ράβδου) εκσφεδονίστηκε από την κερκίδα των «βερδιμπλάνκος» και χτύπησε τον Ζοάν Χορδάν στο κεφάλι, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να προχωρά στην προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Ο παίκτης διεκομίστη στο νοσοκομείο και η Σεβίλλη αρνήθηκε να ξαναβγεί στο τερέν. Το ματς εγκαταλείφθηκε και για την τύχη του θ' αποφανθεί η Π.Ο. της Ισπανίας.

Άγνωστο παραμένει το αν θα διεξαχθεί το υπόλοιπο του αγώνα σε άλλη ημερομηνία, με ισπανικά Μέσα να αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι να υπάρξει διεξαγωγή του εναπομείναντος χρόνου είτε κεκλεισμένων των θυρών, είτε με περιορισμένη προσέλευση, είτε σε άλλο γήπεδο.

Όσον αφορά στον ανεγκέφαλο που πέταξε τη ράβδο, φέρεται να έχει συλληφθεί.

Νωρίτερα, στο έτερο ματς των «16» του Κυπέλλου ανάμεσα σε ομάδες της La Liga, η Μαγιόρκα επικράτησε 2-1 της Εσπανιόλ χάρη σε γκολ των Κούμπο (32’) και Πρατς (60’), με τον Πουάδο να πετυχαίνει το γκολ των ηττημένων στο 62’.

Η δε Ράγιο Βαγιεκάνο, επιβλήθηκε, με το ίδιο σκορ, και με ανατροπή της Ζιρόνα εκτός έδρας. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον Εσπινόσα στο 26’, με τον Σέρχι Γκουαρδιόλα να ανατρέπει τα δεδομένα με δύο γκολ (45+1’, 48’).

Τέλος, Σπόρτινγκ Χιχόν και Κάντιθ έμειναν στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι (4-2).

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Σάββατο, 15/01

Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 2-1

Ζιρόνα-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2

Σπόρτινγκ Χιχόν-Κάντιθ 0-0 (2-4 πέν.)

Ρεάλ Μπέτις-Σεβίλλη ΔΙΑΚΟΠΗ

Κυριακή, 16/01

Ατλέτικο Μπαλεαρές-Βαλένθια (13:00)

Τετάρτη, 19/01

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Πέμπτη, 20/01

Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:30)