Το ιστορικό «10 στα 10» του Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία της Premier League που έχει οδηγήσει την ομάδα του τέσσερις φορές σε 10 συνεχόμενες νίκες στην κατηγορία.

Το ιστορικό «10 στα 10» του Πεπ Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» στην Premier League, που την φέρνει ολοένα και πιο κοντά στην διατήρηση των «σκήπτρων» της στην κατηγορία.

Το 2021 έκλεισε με τους «πολίτες» να επικρατούν 1-0 της Μπρέντφορντ για την 20η αγωνιστική και με το αποτέλεσμα αυτό ξέφυγαν στο +8 από την δεύτερη Τσέλσι, αλλά και στο +9 από την τρίτη Λίβερπουλ, η οποία έχει βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι «πολίτες» συμπλήρωσαν πλέον 10 σερί νίκες στον θεσμό και το αξιοσημείωτο για τον σύλλογο του Μάντσεστερ είναι ότι αυτό συμβαίνει για τέταρτη φορά από τη μέρα που ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «γαλάζιων».

Στην ιστορία της Premier League κανένας άλλος προπονητής δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του πάνω από δύο φορές σε ένα σερί 10 ή και περισσότερων νικών στην κατηγορία.

Ο Καταλανός όμως το πέτυχε ήδη τέσσερις φορές στα 5 περίπου χρόνια που βρίσκεται το «τιμόνι» της Σίτι.

Αν θα καταφέρει να συνδυάσει αυτή του την επιτυχία και με τον τέταρτό του τίτλο στα μεγάλα «σαλόνια» του αγγλικού πρωταθλήματος (σ. μετά τις επιτυχίες του στις σεζόν 2017–18, 2018–19 και 2020–21) θα το δούμε στην πορεία.