Μπενίτεθ: «Απορώ που θα γίνει το ματς με τη Μπέρνλι. Έχουμε 6 τραυματίες και 5 με κορονοϊό»

«Πυρ και μανία» ήταν στη συνέντευξη Τύπου της Έβερτον ο προπονητής Ράφα Μπενίτεθ, επειδή θα διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι με την Μπέρνλι την Κυριακή (26/12) παρά τα πολλά προβλήματα απουσιών στα «ζαχαρωτά».

Μπενίτεθ: «Απορώ που θα γίνει το ματς με τη Μπέρνλι. Έχουμε 6 τραυματίες και 5 με κορονοϊό»

Έξαλλος είναι ο προπονητής της Έβερτον Ράφα Μπενίτεθ με την απόφαση της αγγλικής λίγκας να διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή (26/12) το παιχνίδι με αντίπαλο την Μπέρνλι για την 19η αγωνιστική της Premier League, παρά τα πολλά προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊσαντ.

«Έχουμε έξι παίκτες με πρόβλημα τραυματισμού και πέντε παίκτες με κορονοϊό. Πραγματικά, απορώ που θα γίνει αυτό το παιχνίδι. Έχουμε ακολουθήσει όλους τους κανονισμούς, φοράμε μάσκες, κάνουμε τεστ PCR και έχουμε ποδοσφαιριστές σε τρία διαφορετικά αποδυτήρια έτσι ώστε να μειώσουμε το ρίσκο εξάπλωσης του ιού.

Δεν μπορούμε όμως να ελέγξουμε αν ένας ποδοσφαιριστής έχει τελικά τον ιό και τον μεταδώσει σε κάποιον άλλον. Μετά το παιχνίδι με την Τσέλσι βρήκαμε πέντε θετικά κρούσματα.

Αυτή την στιγμή έχουμε μείνει με εννέα ποδοσφαιριστές και τρεις τερματοφύλακες και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να φέρουμε στην πρώτη ομάδα πέντε νέους νεαρούς παίκτες που δεν είναι καν 21 ετών. Πρέπει να αγωνιστούμε με παίκτες που δεν βρίσκονται σε καλή φυσικά κατάσταση.

Ο Κάλβερτ – Λιούιν είχε μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες και τώρα πρέπει να παίξει ένα ολόκληρο 90λεπτο και άλλους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το ρίσκο. Δεν είναι εύκολο να βρούμε 11 παίκτες που να είναι έτοιμοι να παίξουν κόντρα στην Μπέρνλι», είπε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μπενίτεθ.