Premier League: Κερδισμένη η… Σίτι από τη ματσάρα Τότεναμ – Λίβερπουλ (2-2) (highlights)

Τότεναμ και Λίβερπουλ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο Λονδίνο για την 18η αγωνιστική της Premier League, με τους «κόκκινους» να μένουν πλέον στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Η Γουλβς των Ζοσέ Σα και Ντάνιελ Ποντένσε έμεινε στο 0-0 με τη Τσέλσι, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 4-0 τη Νιούκαστλ για την 18η αγωνιστική της Premier League.

Premier League: Κερδισμένη η… Σίτι από τη ματσάρα Τότεναμ – Λίβερπουλ (2-2) (highlights)

Η Μάντσεστερ Σιτι βγήκε μεγάλη κερδισμένη από το παιχνίδι της Τότεναμ με την Λίβερπουλ στο βόρειο Λονδίνο για την 18η αγωνιστική της Premier League. «Σπιρούνια» και «κόκκινοι» έμειναν στο 2-2 σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες και μοιράστηκαν τον πόντο, ο οποίος κράτησε πλέον τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στο -3 από την πρωταθλήτρια Σίτι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13’ με τον Χάρι Κέιν και παρότι η Λίβερπουλ πέτυχε στη συνέχεια την ανατροπή (1-2) με την κεφαλιά του Ζότα (35’) και το τέρμα του Ρόμπερτσον (69’), το τραγικό λάθος του Άλισον στο 74’ έδωσε την ευκαιρία στον Σον να γράψει το 2-2.

Στο 77’ οι «κόκκινοι» έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρόμπερτσον για σκληρό μαρκάρισμα, αλλά ως το φινάλε οι λονδρέζοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα για να πάρουν και τη νίκη. Για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ο Κώστας Τσιμίκας μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 82’ αντικαθιστώντας τον Μανέ.

Όρθια στην έδρα της η Γουλβς κόντρα στην Τσέλσι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 για την 18η αγωνιστική της Premier League.

Οι «μπλε» δεν είχαν στη σύνθεσή τους τους Ρομέλου Λουκάκου και Τίμο Βέρνερ λόγω κορονοϊού, ωστόσο είχαν μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κρίστιαν Πούλισικ να πάρουν τη νίκη, με τον Ζοσέ Σα να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Ακυρώθηκε γκολ για τους «λύκους», με τον Ντάνιελ Ποντένσε να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά τον Ραούλ Χιμένες που συμμετείχε στη φάση να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.

Στο άλλο παιχνίδι, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», κρατώντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία και ανοίγοντας την διαφορά με την Τσέλσι.

Τα γκολ για τους «πολίτες» σημείωσαν οι Ρούμπεν Ντίας και Ζοάο Κανσέλο στο 5' και στο 27', ενώ στο 63' ο Μαχρέζ έκανε το 0-3. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Στέρλινγκ στο 86'.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Τις υψηλές της «πτήσεις» στην Premier League συνεχίζει η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν με το ευρύ 3-0 τη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τους διώκτες τους στην τέταρτη προνομιούχα θέση της κατάταξης, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Αυτό ήταν το τρίτο σερί τρίποντο στον θεσμό για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι μάλιστα έγιναν μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος (σ. από το 1888) που έσπασε το «φράγμα» των 7.000 γκολ στην μεγάλη κατηγορία μετά τις Έβερτον (7.139) και Λίβερπουλ (7.069).

Με τον προπονητή Μίκελ Αρτέτα να παρατάσσει για τέταρτο συνεχόμενο ματς με την ίδια ενδεκάδα, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, οι λονδρέζοι βρέθηκαν να προηγούνται 0-2 της Λιντς από το πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Ο Μαρτινέλι άνοιξε το σκορ στο 16’ και στο 29’ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ενώ στο 42’ ο Σακά έγραψε και το 0-3 για τους λονδρέζους. Στην επανάληψη η Λιντς μείωσε σε 1-3 με πέναλτι του Ραφίνια (στο 75’), αλλά τον τελευταίο λόγο στο ματς είχε η Άρσεναλ που έφτασε και στο τελικό 1-4 με τον Σμιθ – Ρόου.

Αυτό ήταν και το μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη από το πρόγραμμα του Σαββάτου, καθώς οι υπόλοιπες αναμετρήσεις αναβλήθηκαν εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού στις ομάδες.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (18/12)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον Αναβλήθηκε
Άστον Βίλα – Μπέρνλι Αναβλήθηκε
Σαουθάμπτον - Μπρέντφορντ Αναβλήθηκε
Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας Αναβλήθηκε
Γουέστ Χαμ – Νόριτς Αναβλήθηκε

Λιντς – Άρσεναλ 1-4
(75’ πέν. Ραφίνια – 16’ και 28’ Μαρτινέλι, 42’ Σακά, 84’ Σμιθ-Ρόου)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (19/12)
Έβερτον-Λέστερ Αναβλήθηκε

Γουλβς – Τσέλσι 0-0

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-4
(5’ Ρ. Ντίας, 27’ Κανσέλο, 63’ Μαχρέζ, 86’ Στέρλινγκ)

Τότεναμ – Λίβερπουλ 2-2
(13’ Κέιν, 74’ Σον – 35’ Ζότα, 69’ Ρόμπερτσον)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ