Premier League: Έκτακτη συνεδρίαση για το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος!

Την πιθανότητα διακοπής του πρωταθλήματος κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στις ομάδες, θα συζητήσουν τη Δευτέρα (20/12) τα κλαμπ της Premier League.

Premier League: Έκτακτη συνεδρίαση για το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος!

Σύσκεψη θα έχουν την προσεχή Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Premier League, προκειμένου να συζητήσουν πιθανή διακοπή του πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια των εορτών, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφουν εσχάτως οι σύλλογοι στους ποδοσφαιριστές τους.

Όλο και περισσότερα στελέχη των αγγλικών κλαμπ είναι έτοιμα να ζητήσουν προσωρινή παύση της αγωνιστικής δράσης, μετά την έξαρση της παραλλαγής Όμικρον που οδήγησε στην αναβολή αρκετών αγώνων.

Πάντως η κατάσταση ενδέχεται να οδηγήσει σε συγκρούσεις, δεδομένου ότι η FA παραμένει αποφασισμένη να συνεχίσει τους αγώνες και σε αυτή τη φάση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τα παιχνίδια, ειδικά εκείνα της Boxing Day, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 26 Δεκεμβρίου.

Η κρίσιμη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λίγκας, Ρίτσαρντ Μάστερς, να εργάζεται πυρετωδώς ώστε να συνεχιστεί η διοργάνωση. Άλλωστε, τα στελέχη της Premier League ευελπιστούν ότι τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ τις τελευταίες επτά ημέρες ίσως ανακόψουν τον αυξανόμενο αριθμό αγώνων που αναβάλλονται.

Μέχρι στιγμής εννέα παιχνίδια έχουν αναβληθεί εξαιτίας της Covid-19, με την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε να εμπλέκεται στα τρία εξ αυτών. Σε κάθε περίπτωση, μια προσωρινή διακοπή απαιτεί πλειοψηφία 14 ψήφων, ενώ η εφημερίδα «Sun» επιβεβαίωσε την πρόθεση της Λίγκας να προχωρήσει κανονικά με παιχνίδια την Boxing Day αλλά και κατά την εορταστική περίοδο που έπεται...