Premier League: Νέα μέτρα μετά τις αναβολές αγώνων λόγω κορονοϊού

Η αγγλική λίγκα αποφάσισε να πάρει νέα μέτρα για την προστασία των ομάδων από την πανδημία του κορονοϊού μετά τις αναβολές αγώνων στην Premier League.

Premier League: Νέα μέτρα μετά τις αναβολές αγώνων λόγω κορονοϊού

Στην ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων για την προστασία των ομάδων από την πανδημία του κορονοϊού προχώρησε η αγγλική λίγκα.

Μετά τις αναβολές των αγώνων Μπράιτον – Τότεναμ και Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω των κρουσμάτων στα «σπιρούνια» αλλά και τους «κόκκινους διαβόλους», η Premier League ανέλαβε δράση για τον περιορισμό του αυξανόμενου αριθμού των θετικών δειγμάτων.

Σημειώνεται ότι η λίγκα της χώρας γνωστοποίησε ότι κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας βρέθηκαν 42 κρούσματα που είναι τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί από την περίοδο 2019-20.

Πλέον, πέρα από τα τεστ που πραγματοποιούν οι παίκτες και το προσωπικό των συλλόγων πριν τους αγώνες, παράλληλα άπαντες θα υποβάλλονται και σε μοριακό τεστ (PCR) δύο φορές την εβδομάδα, ενώ παράλληλα εντατικοποιούνται άμεσα οι έλεγχοι σε όλες τις ομάδες.

Τον περασμένο Οκτώβρη πληροφορίες ανέφεραν πως μόλις στο 68% των παικτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και στην Premier League υπάρχει ο φόβος ότι ο αριθμός των νοσούντων μπορεί να αυξηθεί εξαιτίας και της μετάδοσης της μετάλλαξης «Όμικρον», που μπορεί να οδηγήσει και σε ακόμα περισσότερες αναβολές αγώνων.