La Liga: Πήρε το ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο η Ρεάλ (2-0), πριν πάρει και τον τίτλο!

Η Ρεάλ Μπέτις συνέτριψε την ...συνονόματη της Σοσιεδάδ 4-0 και εδραιώθηκε 3η, ενώ η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 2-0 την πρωταθλήτρια και συμπολίτισσα Ατλέτικο αφήνοντας την στο -13! Νέο στραβοπάτημα η Μπαρτσελόνα (2-2 με την Οσασούνα). Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής της La Liga.

La Liga: Πήρε το ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο η Ρεάλ (2-0), πριν πάρει και τον τίτλο!

Η πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης προς ανάκτηση των πρωτείων που της στέρησε πέρσι η συμπολίτισσα Ατλέτικο συνεχίστηκε με επικράτηση, 2-0, στο ντέρμπι της Ισπανικής πρωτεύουσας.

Αποτέλεσμα που άφησε την πρωταθλήτρια στο -13 (με ματς λιγότερο πάντως) από την κορυφή και την συμπολίτισσα η οποία πέτυχε από ένα γκολ, ανά ημίχρονο και τα υπόλοιπα ανέλαβε ο (MVP) Κουρτουά.

O Βέλγος κατέβασε ρολά (σε προσπάθειες των Γκριεζμάν και δύο του Ζοάο Φέλιξ) αφού ο πρώτος σκόρερ της La Liga, Μπενζεμά έφτασε στα 13 γκολ μ' υπέροχο τελείωμα, ενώ ο Ασένσιο πέτυχε το 2ο.

Aμφότερα από ασίστ του Βινίσιους που πάλι ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθώντων της ομάδας του Αντσελότι.

Δεύτερη σερί ήττα, στο πρωτάθλημα, για την ομάδα του Σιμεόνε που χρησιμοποίησε τον Λουίς Σουάρες μετά το 2-0 (60')

Νωρίτερα, με τέσσερα γκολ (4-0) φιλοδώρησε την Ρεάλ Σοσιεδάδ, στην Σεβίλλη, η ...συνονόματη της Μπέτις και φτάνοντας σε «καρέ» επιτυχιών στο πρωτάθλημα εδραιώθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας!

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Ανδαλουσιάνων ο Άλεξ Μορένο με δύο γκολ και μια ασίστ, αλλά η ομάδα του Πελεγκρίνι που έχει 11 τέρματα ενεργητικό σ' αυτή την τετράδα αγώνων παρουσιάζεται και άκρως ισορροπημένη καθώς έχει δεχθεί μόλις ένα...

Από την άλλη, η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν είναι σε εκ διαμέτρου διαφορετική κατάσταση αφού στον ίδιο αριθμό αγώνων έχει συγκομιδή μόλις έναν πόντο...

Νέο «στραβοπάτημα» για την Μπαρτσελόνα, η οποία δεν μπόρεσε να νικήσει στην Παμπλόνα την τοπική Οσασούνα (2-2) για την 17η της La Liga. Η ομάδα του Τσάβι παρουσίασε και πάλι κενά στην ανάπτυξη της και έχασε δύο ακόμη βαθμούς, μένοντας στο -15 από την κορυφή.

Οι «μπλαουγκρανα» άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Γκονζάλες, ενώ στο 14' ο Γκαρσία ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Στο 49' ο Ετσαλζούλι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Άβιλα έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Με... φόρα, από τη νίκη (πρόκριση στους «16» του Champions League) στο Μπέργκαμο, επί της Αταλάντα, παρά την παραμονή περισσότερο του αναμενομένου (λόγω της αναβολής του την Τετάρτη μετά το χιονιά στη Λομβαρδία). η Βιγιαρεάλ επέστρεψε στις επιτυχίες και στο πρωτάθλημα νικώντας, εντός έδρας αυτή τη φορά, τη Ράγιο Βαγιεκάνο με 2-0.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε, στο πρώτο χρονικά ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 17ης αγωνιστικής της La Liga σε διάστημα 4 λεπτών στο πρώτο μέρος με τέρματα των Μαντί και Ζεράρ Μορένο κι απομάκρυνε το «κίτρινο υποβρύχιο» από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Ταυτόχρονα τερμάτισε το αήττητο σερί των Μαδριλένων (που βρίσκονται πιο ψηλά βαθμολογικά) στα τρία ματς (2ν. - 1ισοπ.)

Τα ματς του Σαββάτου

Τη δεύτερη (μετά από εκείνη με τη Βιγιαρεάλ...) διαδοχική νίκη της με το μίνιμουμ σκορ πέτυχε η Σεβίλλη επικρατώντας αυτή τη φορά στο Μπιλμπάο, επί της τοπικής Αθλέτικ στο τελευταίο χρονικά ματς του του Σαββατιάτικου προγράμματος της 17ης αγωνιστικής της La Liga.

Το γκολ (φανταστικό σε σύλληψη κι εκτέλεση) του Τόμας Ντιλέινι έφερε τους, δεύτερους, Ανδαλουσιάνους στο -5 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης που την Κυριακή (12/12) έχει ντέρμπι στην πρωτεύουσα με την Ατλέτικο.

Επιπρόσθετα άφησε τους Βάσκους - που είχαν δύο δοκάρια (Ντάνι Γκαρθία, Βενσεδόρ) κι...αναρίθμητες ευκαιρίες χαμένες για να ισοφαρίσουν - για 8ο σερί ματς χωρίς επιτυχία...

Νωρίτερα, στις επιτυχίες επέστρεψε η Εσπανιόλ μετά την ήττα από την Ράγιο Βαγιεκάνο, εκτός έδρας, σ, αλλά για να τα καταφέρει χρειάστηκε να κάνει ανατροπή και να βάλει 4 γκολ (4-3) στην, τελευταία, Λεβάντε!

Οι «βάτραχοι» έκαναν την πρώτη ανατροπή του αγώνα αφού σε 20 λεπτά έφεραν ...τούμπα το 1-0 των «παπαγάλων», προηγήθηκαν και 2-3 (αφού ισοφαρίστηκαν), αλλά στο τελευταίο ημίωρο υποτάχθηκαν από τα δύο γκολ του Πουάδο.

Τα παρθενικά του στο πρωτάθλημα!

Έτσι η, ουραγός, ομάδα της Βαλένθια δημιούργησε αρνητικό ρεκόρ αφού ποτέ ξανά στα χρονιά της κορυφαίας κατηγορίας του Ισπανικού ποδοσφαίρου δεν είχε φτάσει 17η αγωνιστική χωρίς νίκη...

Στο μεταξύ, Αλαβές και Χετάφε «κόλλησαν» στο 1-1 στη μεταξύ τους συνάντηση και μοιράστηκαν από έναν πόντο, ενώ η Βαλένθια με «χρυσό» σκόρερ τον Κριστιάνο Πιτσίνι στο 86’ νίκησε 2-1 την Έλτσε και πλησίασε τις ευρωπαϊκές θέσεις στην κατάταξη.

Το ματς της Παρασκευής

Έλειψε ο νικητής αλλά και τα γκολ στο εναρκτήριο ματς της 17ης αγωνιστικής της La Liga μεταξύ Μαγιόρκα και Θέλτα.

Αναμέτρηση που επηρεάστηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν...

Το 0-0 δεν ...χάλασε ούτε τους «νησιώτες», ούτε τους «Κέλτες», αφού τους διατήρησε σ' απόσταση (+8 και +5, αντίστοιχα) από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Ήταν η 4η σερί ισοπαλία των γηπεδούχων και δεύτερη διαδοχική «λευκή», ενώ στα ισάριθμα εκτός έδρας ματς της διατήρησε το αήττητο της (2ν. - 2 ισοπ.) έχοντας δεχθεί μόνο ένα τέρμα σ' αυτά τα ματς...

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της La Liga:

Παρασκευή 10/12
Μαγιόρκα - Θέλτα 0-0

Σάββατο 11/12
Εσπανιόλ - Λεβάντε 4-3
(6' Νταρντέρ, 49' Ραούλ ντε Τομάς, 60', 76' Πουάδο - 11' Ντε Φρούτος, 26' Σον, 57' Μοράλες)

Αλαβές- Χετάφε 1-1
(86' Χοσέλου - 20' Ουνάλ)

Βαλένθια-Έλτσε 2-1
(23' Γκέδες, 86' Πιτσίνι - 75' Μπογιέ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλλη 0-1
(38' Ντιλέινι)

Κυριακή 12/12
Βιγιαρεάλ - Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0

(32' Μαντί, 36' πεν. Μορένο)

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 2-2
(14' Γκαρσία, 87' Αβιλα - 12' Γκονζάλες, 49' Ετσαλζούλι)

Ρεάλ Μπέτις - Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0
(14', 79' Μορένο, 57' Χουάνμι, 66' Φεκίρ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(16' Μπενζεμά, 57' Ασένσιο)

Δευτέρα 13/12
Κάντιθ - Γρανάδα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ