La Liga: Πρώτο «διπλό» η Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα... βύθισε την Βιγιαρεάλ

Η Μπαρτσελόνα, που δεν είχε εκτός έδρας νίκη στην τρέχουσα La Liga, αλλά ούτε συνεχόμενα τρίποντα, πέτυχε και τα δύο κερδίζοντας τη Βιγιαρεάλ με 3-1Αποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογία.

La Liga: Πρώτο «διπλό» η Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα... βύθισε την Βιγιαρεάλ

Δύο ματς με τον Τσάβι στον πάγκο στη La Liga κι ισάριθμες επιτυχίες μετρά η Μπαρτσελόνα.

Παρά τη «λευκή» ισοπαλία με την Μπενφίκα μεσοβδόμαδα και τα δεδομένα επιθετικά της προβλήματα η ομάδα της Βαρκελώνης νίκησε στο «Μαδριγάλ» την Βιγιαρεάλ με 3-1 πετυχαίνοντας το παρθενικό της «διπλό» στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα ήταν η πρώτη φορά που κατάφεραν οι «μπλαουγκράνα» να ζευγαρώσουν επιτυχίες!

Οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν φουριόζοι έχοντας δύο δοκάρια με τους Άμπντε (4') και Γκάβι (9'), άλλά μετά από μια κραυγαλέα ευκαιρία του Ντεπάι (18') άφησαν τα ηνία στην ομάδα του Έμερι.

Παρά ταύτα προηγήθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης με το πρώτο φετινό τέρμα του Φρένκι Ντε Γιονγκ που κατακύρωσε το VAR.

Ωστόσο προϊόντος του χρόνου η Μπάρτσα έφθινε και ισοφαρίστηκε από προβολή του Τσουκβουέτζε στη 2η τελική των γηπεδούχων στην εστία στην επανάληψη.

Κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία από βολέ του Τερ Στέγκεν και λάθος κεφαλιά του Εστουπινιάν, ο Ντεπάι πέρασε τον Αλμπιόλ και τον τερματοφύλακα πριν πετύχει το 8ο τέρμα του με τα μπλαουγκράνα!

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κοουτίνιο που κέρδισε κι εκτέλεσε πέναλτι για το πρώτο του τέρμα στην σεζόν.

Οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από ήττα με 2-0 στο Champions League διαμαρτύρονται για πέναλτι Πικέ σε χέρι με το αποτέλεμα στο 0-0.

Ένα γκολ του (αρχηγού κι εμβληματικού) Ιάγο Άσπας στο 70ο λεπτό έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Θέλτα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αλαβές και παράλληλα τη σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1.

Η ομάδα του Βίγκο με αυτό το διπλό προσπέρασε την αντίπαλο της στη βαθμολογία.

Λίγο αργότερα η Βαλένθια παρότι προηγήθηκε με πέναλτι του Κάρλος Σολέρ, επί της Ράγιο Βαγιεκάνο, έμεινε για 3ο σερί ματς στην ισοπαλία (σ. με διαφορετικό αποτέλεσμα), αφού ο Ίσι Παλαθόν ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Έτσι οι Μαδριλένοι έχουν συγκομιδή τεσσάρων πόντων στα τελευταία τους δύο ματς και διατηρήθηκαν στο +5 από τις «νυχτερίδες» με τους φίλους των γηπεδούχων να διαδηλώνουν κατά του ιδιοκτήτη Λιμ!

Iσόπαλο αλλά χωρίς γκολ έληξε το Μαγιόρκα - Χετάφε με τους γηπεδούχους να έχουν να κερδίσουν 7 αγώνες (5 ισοπ. - 2 ήττες) ενώ οι, προτελευταίοι Μαδριλένοι διατήρησαν την εστία τους απαραβίαστη δεύτερο ματς έχοντας πάρει τους 4 από 10 πόντους σ' αυτές τις αναμετρήσεις...

Στο ματς της Παρασκευής Αθλέτικ Μπιλμπάο και Γρανάδα έμειναν στο με τους Βάσκους να είναι και ικανοποιημένοι που πήραν τον βαθμό.

Το πρόγραμμα…

Παρασκευή 26/11

Μπιλμπάο-Γρανάδα 2-2

10' Γκαρθία, 76' αυτ. Μαξιμιάνο - 25' Ματσίς, 34' Μολίνα

Σάββατο 27/11

Αλαβές-Θέλτα 1-2

21' Γιοσελού-12' Μίνα, 70' Άσπας

Βαλένθια-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1
(19' πεν. Κάρλος Σολέρ - 64' Ίσι Παλαθόν)

Μαγιόρκα-Χετάφε 0-0

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 1-3
(76' Τσουκβουέζε - 48' Φρ. Ντε Γιονγκ, 88' Ντεπάι, 94' πεν. Κοουτίνιο)

Κυριακή 28/11

15:00 Μπέτις-Λεβάντε

17:15 Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ

19:30 Κάντιθ-Ατλέτικο Μαδρίτης

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη

Δευτέρα 29/11

22:00 Οσασούνα-Έλτσε

Η βαθμολογία