Μπαρτσελόνα: Απέρριψε χορηγία 70 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρία κρυπτονομισμάτων

Παρότι η συμφωνία με τον βασικό χορηγό (Rakuten) λήγει στο τέλος της σεζόν, η Μπαρτσελόνα είπε «όχι» σε πρόταση χορηγίας 70 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρία κρυπτονομισμάτων.

Μπαρτσελόνα: Απέρριψε χορηγία 70 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρία κρυπτονομισμάτων

Η άρνηση της Μπαρτσελόνα σε προσφορά από Σαουδάραβα χορηγό δεν ήταν η μόνη της ομάδας της Καταλωνίας τους τελευταίους μήνες, καθώς το κλαμπ είπε «όχι» σε μία ακόμη πρόταση χορηγίας από εταιρία που ενδιαφέρθηκε να τοποθετήσει το σήμα της στη «μπλαουγκράνα» φανέλα από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ισπανικού δημοσιογραφικού δικτύου EFE, η εν λόγω πρόταση προήλθε από τον τομέα των κρυπτονομισμάτων και συγκεκριμένα από μια εταιρία μεταξύ των τριών κορυφαίων του κλάδου. Η προσφορά προέβλεπε 70 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, συν κυμαινόμενο μπόνους έως και 20% με βάση την απόδοση της ανδρικής ομάδας.

Η απόρριψη της πρότασης από τη διοίκηση των «μπλαουγκράνα», πάντα σύμφωνα με το προαναφερθέν ρεπορτάζ, έγινε βάσει της λογικής του ΔΣ του κλαμπ ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι μια αβέβαιη και σχετική αδιαφανής αγορά.

Πάντως στη Μπαρτσελόνα εξακολουθούν να αναζητούν εναγωνίως έρευνα για τον επόμενο βασικό χορηγό της φανέλας, δεδομένου ότι η συμφωνία με τη Rakuten -η οποία είχε επιτευχθεί επί προεδρίας Μπαρτομέου για άνω των 220 εκ. ευρώ ανά σεζόν- λήγει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Παράλληλα, ο σύλλογος ψάχνει και για χορηγό στο μανίκι της φανέλας. Μία από τις ενδεχόμενες συμφωνίες που εξετάζονται είναι αυτή με τη Socios, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η δράση της συγκεκριμένης εταιρίας πιθανότατα δεν συμφωνεί με τις αρχές του κλαμπ της Καταλωνίας.