Στα «άκρα» η UEFA, απειλεί με αποχώρηση από τη FIFA λόγω Μουντιάλ

Δημοσίευμα της «El Confidencial» αποκαλύπτει ότι η UEFA θα αποχωρήσει από την FIFA, αν στην ψηφοφορία της 20ης Δεκεμβρίου εγκριθεί το σχέδιο για τη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Στα «άκρα» η UEFA, απειλεί με αποχώρηση από τη FIFA λόγω Μουντιάλ

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα είναι η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μπροστά στα σχέδια της FIFA για την διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η «El Confidencial», η UEFA απειλεί με αποχώρηση από τους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αν στην προγραμματισμένη ψηφοφορία στις 20 Δεκεμβρίου εγκριθεί τελικά η πρόταση για το Μουντιάλ.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η FIFA (που δεν κάνει πίσω στα σχέδιά της), μπορεί να υπολογίζει στις ψήφους 166 εθνικών ομοσπονδιών από τις 211, ωστόσο την ίδια στιγμή αντίθετη είναι τόσο η Ευρώπη όσο και η Νότια Αμερική.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν και η κοινή δήλωση που εξέδωσαν μεταξύ άλλων Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία και Νησιά Φαρόε, στην οποία εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από τη FIFA αν η τελευταία προχωρήσει τελικά στο πλάνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Εάν η πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πρέπει να εξετάσουν περισσότερες ενέργειες και σενάρια που είναι πιο κοντά στις βασικές μας αξίες από ό,τι αντιπροσωπεύει η τρέχουσα πρόταση της FIFA», ανέφεραν σχετικά.

Πλέον, μέχρι να φανεί αν έστω και την τελευταία στιγμή η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα κάνει πίσω στο πλάνο της ή αν θα υπάρχει τελικά «σχίσμα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.