Premier League: Η Γούεστ Χαμ έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ (3-2) και την ξεπέρασε (highlights)!

Η Γουέστ Χαμ υποχρέωσε τη Λίβερπουλ στην πρώτη της ήττα (3-2) στο πρωτάθλημα, προσπερνώντας την στην βαθμολογία κι ανεβαίνοντας 3η, ενώ το ντεμπούτο του Κόντε στην Τότεναμ κόντρα στην Έβερτον σφραγίστηκε με «λευκή» ισοπαλία  Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και τα highlights.

Premier League: Η Γούεστ Χαμ έσπασε το αήττητο της Λίβερπουλ (3-2) και την ξεπέρασε (highlights)!

Η Γουέστ Χαμ πιστή στο προσωνυμίο της («σφυριά»)... σφυροκόπησε τη Λίβερπουλ και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα με το χορταστικό 3-2!
Η ομάδα του Μόγιες μάλιστα ξεπέρασε εκείνη του Κλοπ σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση και πιάνοντας την Μάντσεστερ Σίτι!

Οι «κόκκινοι» ήταν διπλά χαμένοι αφού δεν εκμεταλλεύτηκαν την «γκέλα» της Τσέλσι, το Σάββατο κι υπολείπονται 4 πόντους

Το ματς «στράβωσε» από νωρίς για τη Λίβερπουλ: Μόλις στο 5', μετά από στημένη φάση και λάθος του Άλισον άνοιξε το σκορ: ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεν υπολόγισε σωστά τη φάση και το VAR θεώρησε πως δεν τον ενόχλησε ο Ογκμπόνα.

Οι «κόκκινοι», πίεσαν, φτάνοντας την κατοχή της μπάλας ακόμη και στο 75% κι ισοφάρισαν μ' εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ πριν την ανάπαυλα.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν άλλη ιστορία. Αφότου η κεφαλιά του Ντόουσον στο 50' κατέληξε στο δοκάρι Φορνάλς και Ζουμά (μετά από νέο λάθος του Άλισον) σκόραραν δις σε 7 λεπτά και το γκολ του Οριγκί (πρώτο φετινό του) στο 83' έδωσε σασπένς στο φινάλε αλλά όχι πόντους στους «ρεντς» αφού ο Μανέ στο 92' δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Νωρίτερα σε ένα ματς δίχως συγκινήσεις Έβερτον και Τότεναμ έμειναν στο 0-0 στο ντεμπούτο του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο των Λονδρέζων σε επίπεδο πρωταθλήματος

Τα «ζαχαρωτά», που έχουν πέντε σερί αγώνες χωρίς νίκη έμειναν 10 στο 92' λόγω αποβολή του Χολγκέιτ στο 90’+2’ με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ τα «σπιρούνια» δεν σκόραραν για 3ο ματς παίρνοντας τον πρώτο τους πόντο σ' αυτά..

Μια άλλη ομάδα του Λονδίνου, η Άρσεναλ βρίσκεται σε τροχιά Champions League, καθώς έχει αφήσει οριστικά πίσω της την τραγική της εκκίνηση και με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις (δέκα ματς χωρίς ήττα) επί της Γουότφορντ με 1-0 βρίσκεται πλέον στο -2 από την τέταρτη θέση.

Σκόρερ των «κανονιέρηδων» ήταν ο Σμιθ-Ρόου στο 56’, που «έσπασε» και την… κακοδαιμονία που είχαν οι γηπεδούχοι στην αποψινή αναμέτρηση, καθώς στο 36’ ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε πέναλτι, με τον Φόστερ να τον νικάει από τα 11 βήματα.

Τέλος η Λιντς με την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Λέστερ κράτησε αποστάσεις (+3) από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα ματς του Σαββάτου

Ούτε και τώρα μπόρεσε να πάρει την νίκη η Νιουκάστλ καθώς έμεινε στο 1-1 με την Μπράιτον. Ο Τροσάρ με πέναλτι έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, αλλά στο 66ο λεπτό ο Χέιντεν έγραψε το 1-1.

Στα «γαλάζια» της Σίτι βάφτηκε το πρώτο φετινό ντέρμπι του Μάντσεστερ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας επιβλήθηκαν 2-0 της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ για την 11η αγωνιστική της Premier League και έφυγαν με το τρίποντο από το «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια (σ. Απρίλιος του 2019).

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα παρουσιάστηκαν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο ματς και με τη νίκη αυτή επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα στην κατηγορία (μετά την ήττα από την Κρίσταλ Πάλας), που τους επέστρεψε να διατηρηθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι «κόκκινοι διάβολοι» απογοήτευσαν για ακόμα μία φορά με την εμφάνισή τους. Πλήρωσαν και πάλι από τις αμυντικές τους αδυναμίες, παρά και τα τρία στόπερ που παρέταξε στην 11άδα ο Σόλσκιερ (3-5-2), και για 14ο συνεχόμενο εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις απέτυχαν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την τέταρτη ήττα τους στα 6 τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα που τους απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από την κορυφή.

Το σκορ στο «Θέατρο των Ονείρων» διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο έβδομο λεπτό της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Μπαϊγί έπειτα από σέντρα του Κανσέλο, ενώ στις καθυστερήσεις του 45λέπτου από νέα σέντρα του τελευταίου και την ολιγωρία των Μαγκουάιρ, Σο ο Μπερνάρντο Σίλβα με προβολή έγραψε το 0-2.

Μάλιστα, ο Μπαγί έγινε ο πρώτος παίκτης της Γιουνάιτεντ που πέτυχε αυτογκόλ στην ιστορία του ντέρμπι του Μάντσεστερ σε επίπεδο Premier League, ενώ σημειώνεται επίσης πως ο τερματοφύλακας των «κόκκινων διαβόλων», Νταβίντ Ντε Χέα, στέρησε την ευκαιρία στη Σίτι να πετύχει περισσότερα γκολ στο ματς με τις εντυπωσιακές του αποκρούσεις.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (5/11)

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η Σαουθάμπτον που επικράτησε με σκορ 1-0 της Άστον Βίλα. Αντίθετα οι "χωριάτες" γνώρισαν την πέμπτη τους διαδοχική ήττα και συνεχίζουν την κάκιστη πορεία τους στην Premier League.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 5/11

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 1-0

(3' Άρμστρονγκ)

Σάββατο 6/11

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2

(7' αυτ. Μπαϊγί, 45' Μ. Σίλβα)

Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς 2-0
(62' Ζαχά, 78' Κάλαχερ)

Μπρέντφορντ-Νόριτς 1-2
(60' Χένρι - 6' Νόρμαν, 29' πεν. Πούκι)

Τσέλσι-Μπέρνλι 1-1
(33' Χάβερτς - 80' Βίντρα)

Μπράιτον-Νιουκάστλ 1-1

(24' πεν. Τροσάρ - 66' Χέιντεν)

Κυριακή 7/11

Άρσεναλ-Γουότφορντ 1-0
(56' Σμιθ Ρόου)

Έβερτον-Τότεναμ 0-0

Λιντς-Λέστερ 1-1
(26' Ραφίνια-28' Μπαρνς)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 3-2
(4' αυτ. Άλισον, 67' Φορνάλς, 74' Ζουμά - 41' Αλεξάντερ Άρνολντ, 83' Οριγκί)

Η βαθμολογία