Serie A: Διπλό στο «Ολίμπικο» η Μίλαν, έπιασε τη Νάπολι στην κορυφή (highlights)

Η Μίλαν πέρασε νικηφόρα από το «Ολίμπικο» (1-2 τη Ρόμα) και εξακολουθεί να ισοβαθμεί με τη Νάπολι στην πρώτη θέση της Serie A. Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights, οι σκόρερ και η βαθμολογία στην Ιταλία.

Serie A: Διπλό στο «Ολίμπικο» η Μίλαν, έπιασε τη Νάπολι στην κορυφή (highlights)

Χέρι-χέρι συνεχίζουν Μίλαν και Νάπολι μετά το πέρας της 11ης αγωνιστικής στην Ιταλία.

Οι «ροσονέρι», παρότι δεινοπάθησαν στο τελευταίο μισάωρο καθώς έμειναν με δέκα παίκτες (αποβολή Ερνάντεζ στο 67' με δεύτερη κίτρινη), κατάφεραν να πάρουν το διπλό με 1-2 επί της Ρόμα στο «Ολίμπικο», με αποτέλεσμα να παραμένουν ισόβαθμό με τους «παρτενοπέι» στο... ρετιρέ της Serie A.

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Νάπολι να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Σαρλεριτάνα και να συνεχίσει σε τροχιά κορυφής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ζιελίνσκι στο 61ο λεπτό.

Αν και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα η Ίντερ χρειάστηκε οκτώ λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουντινέζε με 2-0. Ο Κορέα στο 60' άνοιξε το σκορ και στο 68' διπλασίασε τα τέρματα των «νερατζούρι» που παρέμειναν σε ...επαφή με την κορυφή.

Στα ματς που ακολούθησαν ο Ντούσαν Βλάχοβιτς μετέτρεψε σε προσωπικό σόου την αναμέτρηση στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας μεταξύ Φιορεντίνα και Σπέτσια.

Ο Σέρβος, διεθνής επιθετικός, που έχει προκαλέσει την οργή των φανατικών της ομάδας, γιατί αρνείται ν' ανανεώσει με τους «βιόλα» επανέφερε την ομάδα στις επιτυχίες και στο ...κόλπο για ευρωπαϊκή έξοδο με τη δεύτερη σερί εντός έδρας επικράτηση με 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι με τον Νικολάου βασικό κι αναντικατάστατο συμπλήρωσαν 3 ματς δίχως επιτυχία (κι απολογισμό ενός πόντου) όντες τρίτοι από το τέλος.

Ισόβαθμη τους, αλλά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη η Τζένοα μετά το 0-0 με τη Βενέτσια που έχει έναν πόντο περισσότερο. Δεύτερη σερί ισοπαλία για τους Γενοβέζους που έχουν 8 ματς να κερδίσουν (5 ισοπ. - 3 ήττες). Πρώτος πόντος μετά από δύο ήττες για τους Βενετσιάνους.

Μεγάλο «διπλό» η Έμπολι που ξεπέρασε την Σασουόλο νικώντας την, μ' ανατροπή και γκολ από το 83' έως το 92', 2-1.

Έτσι η ομάδα της Τοσκάνης - που έπιασε τη... Γιουβέντους στη βαθμολογία! - στέρησε από τους «νεροβέρντι» (με βασικό κι αναντικατάστατο τον Κυριακόπουλο...) την 3η σερί επιτυχία επιστρέφοντας στα τρίποντα.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Όλα τα είχε το εναρκτήριο ματς της 11ης αγωνιστικής της Serie A, στο Μπέργκαμο, μεταξύ Αταλάντα και Λάτσιο.

Γκολ (τέσσερα), σασπένς (τα τέρματα των γηπεδούχων κι αυτό που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις) καθώς και ...παρατράγουδα!

Γιατί στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Ρέινα, από κέρμα που έπεσε (μεταξύ άλλων αντικειμένων...) από τις κερκίδες.

Ο Ισπανός κίπερ συνέχισε, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα δέχθηκε το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα από τον Ντε Ρόον (94').

Νωρίτερα οι «λατσιάλι» είχαν προηγηθεί δις με τους Πέδρο (2η σερί αγωνιστική που σκοράρει...) και Ιμόμπιλε, αλλά η ομάδα του Γκασπερίνι απάντησε ισάριθμες.

Έτσι οι «μπεργκαμάσκι» έμειναν για 3ο σερί ματς εντός έδρας μακριά από την επιτυχία (2 σερί ισοπ. - 1 ήττα), αλλά και για 4ο ματς αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα οι πρωτευουσιάνοι, που υπολείπονται ενός πόντου των Λομβαρδών, έχουν τους τελευταίους δύο αγώνες συγκομιδή τεσσάρων βαθμών.

Στο δεύτερο παιχνίδι, η Ελλάς Βερόνα «πλήγωσε» την Γιουβέντους, καθώς επικράτησε με 2-1. Προηγήθηκε με τα γκολ του Σιμεόνε στα πρώτα 15 λεπτά, μείωσε ο ΜακΚέιν στο 80'.

Στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας (30/10), η Τορίνο κέρδισε εύκολα 3-0 τη Σαμπντόρια και πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη στην έδρα της (3-2 τη Τζένονα στις 22/10) ενώ οι φιλοξενούμενοι μετά την εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Αταλάντα, δέχθηκαν εκ νέου τρία γκολ!

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 30/10
Αταλάντα-Λάτσιο 2-2
(45+1' Ζαπάτα, 90+4' Ντε Ρόον - 18' Πέδρο, 74' Ιμόμπιλε)

Ελλάς Βερόνα-Γιουβέντους 2-1
(Σιμενόνε 11', 14' - ΜακΚέιν 80')

Τορίνο-Σαμπντόρια 3-0

(17' Πράετ, 52' Σίνγκο, 93' Μπελότι)

Κυριακή 31/10

Ίντερ-Ουντινέζε 2-0

(60', 68' Κορέα)

Τζένοα - Βενέτσια 0-0

Σασουόλο - Έμπολι 1-2
(43' αυτ. Τονέλι - 83' πεν. Πιναμόντι, 90+2' Ζουρκόφσκι)

Φιορεντίνα - Σπέτσια 3-0
(44' πεν., 62', 74' Βλάχοβιτς)

Σαλερνιτάνα - Νάπολι 0-1
(61' Ζιελίνσκι)

Ρόμα - Μίλαν 1-2
(90'+3' Ελ Σααραουί - 25' Ιμπραΐμοβιτς, 57' πέν. Κεσί)


Δευτέρα 1/11
Μπολόνια-Κάλιαρι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ