Serie A: Η Νάπολι «καθάρισε» τη Μπολόνια (3-0) και έπιασε ξανά κορυφή

Χωρίς να συναντήσει εμπόδιο, η Νάπολι νίκησε 3-0 τη Μπολόνια στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και έπιασε ξανά κορυφή. Η Σασουόλο χτυπώντας στην κόντρα και στο φινάλε των δύο ημιχρόνων υποχρέωσε την Γιουβέντους σε ήττα με 2-1 με το νικητήριο τέρμα στο 94ο λεπτό να της δίνει το παρθενικό «διπλό» στο Τορίνο. Επιστροφή στις νίκες για Ίντερ (2-0 την Έμπολι), Ρόμα (2-1 στο Κάλιαρι) και Λάτσιο (1-0 τη Φιορεντίνα)αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής, οι σκόρερς κι η βαθμολογία

Serie A: Η Νάπολι «καθάρισε» τη Μπολόνια (3-0) και έπιασε ξανά κορυφή

Επέστρεψε στην κορυφή! Μετά την ισοπαλία κόντρα στη Ρόμα - μοναδικό παιχνίδι που δεν κέρδισε - η Νάπολι επικράτησε 3-0 της Μπολόνια στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και ανέβηκε - ξανά - στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής, οι «Παρτενοπέι» έδειξαν εξ' αρχής τις διαθέσεις τους και πήραν προβάδισμα με τον Ρουίθ (18'). Τη σκυτάλη πήρε ο Ινσίνιε που με δύο γκολ (41', 62') «σφράγισε» το τρίποντο για την ομάδα του, διατηρώντας την στο «ρετιρέ» της Serie A.

Ένα δυνατό σουτ του Ανγκισά στο 72ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι, με το σκορ να μην αλλάζει τελικά και τη Νάπολι να φτάνει τις εννέα νίκες σε δέκα ματς πρωταθλήματος.

Την Τετάρτη (29/10)

Ξανακύλισε η Γιουβέντους...

Μετά από τις τέσσερις σερί νίκες και την ισοπαλία στο ντέρμπι με την Ίντερ, η «Γηραιά Κυρία» έχασε, 2-1, από την Σασουόλο, με γκολ στο 94'!

Έτσι αμαυρώθηκε το 200ό ματς του Μαξ Αλέγκρι στον πάγκο των «μπιανκονέρι»!

Πρόκειται για τον τρίτο μακροβιότερο τεχνικό της Γιούβε.

Μόνο οι Τζιοβάνι Τραπατόνι (402) και Μαρσέλο Λίπι (258) έχουν περισσότερους.

Ο 54χρονος τεχνικός είδε τη Γιούβε, αφού είχε δοκάρι με τον Ντιμπάλα, να μένει πίσω στο σκορ με το τέρμα του Φρατέζι στο 44' και τον ΜακΚένι στο 76' να ισοφαρίζει, ελπίζοντας πως στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες του θα βρουν το γκολ της ανατροπής.

Καθώς πίεζαν, όμως, έχοντας βγει σχεδόν όλοι στην επίθεση, η Σασουόλο «χτύπησε» στην κόντρα όπως και στο 44', φεύγοντας με το παρθενικό της «διπλό» κόντρα στη «γηραιά κυρία»!

Και τη δεύτερη νίκη της, ανεξαρτήτως έδρας, μετά από εκείνη του 2015...

Μάλιστα πλέον οι δύο αντίπαλοι απέχουν μόνο έναν πόντο με τους αήττητους τρία ματς (2ν. - 1 ισοπ) «νεροβέρντι» να πλησιάζουν τους Πιεμοντέζους που έχασαν για 2η φορά εντός έδρας στο τρέχον πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή στη Γένοβα η Αταλάντα μ' ανατροπή επικρατούσε 3-1 της Σαμπντόρια κι επέστρεψε στις επιτυχίες (σ.αήττητη τρία ματς), ενώ η Ουντινέζε έφερε την τρίτη διαδοχική ισοπαλία της με 1-1 (και τέταρτη ανεξαρτήτως σκορ...) κόντρα στην Ελλάς Βερόνα, αυτή τη φορά!

Λίγο αργότερα επέστρεψαν στις επιτυχίες οι Ίντερ, Ρόμα και Λάτσιο επανέκαμψαν στις επιτυχίες.

«Νερατζούρι» και «τζιαλορόσι» προέρχονταν από μία ήττα και μια ισοπαλία αλλά στις εξόδους τους σε Έμπολι και Κάλιαρι κέρδισαν 2-0 και 2-1 αντίστοιχα.

Οι Λομβαρδοί (που βρίσκονται στο -7 από την κορυφή και την συμπολίτισσα τους Μίλαν) με άνεση που τους προσέδιδε ο παίκτης παραπάνω από το 52' (σ. αποβολή Ρίτσι) επικράτησαν, ενώ είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Γκαλιαρντίνι, ενώ οι «πρωτεουσιάνοι» (με τον τιμωρημένο Μουρίνιο στην κερκίδα) μ' ανατροπή σε διάστημα επτά λεπτών, παρότι δεν είχαν σκοράρει στα δύο προηγούμενα ματς τους!

Δεύτερη σερί ήττα για τους Σάρδους (του βασικού κι αναντικατάταστατου Λυκογιάννη).

Την ίδια στιγμή η έτερη ομάδα της Ρώμης επικρατούσε 1-0 της Φιορεντίνα δείχνοντας να έχουν ξεπεράσει την συντριβή με 4-1 στη Βερόνα.

Τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς για τους «βιόλα».

Τα ματς της Τρίτης

«Πιο καλή η μοναξιά...» θα σκέφθηκαν στην Μίλαν και το έκαναν πράξη νικώντας την Τορίνο στην πρώτη μέρα του αγωνιστικού τριημέρου που εκτείνεται η 10η αγωνιστική της Serie A.

Με το μίνιμουμ σκορ επιβλήθηκαν οι Λομβαρδοί και μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης των Ζιρού, που έφτασε τα 4 γκολ σε 6 ματς.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μπαλοτέλι το 2013, ο οποίος βρίσκει δίχτυα στα πρώτα τρία εντός έδρας παιχνίδια της Μίλαν στο πρωτάθλημα.

Έτσι η ομάδα του Μιλάνου έφτασε τις έξι σερί νίκες, προσπερνώντας την Νάπολι που παίζει την Πέμπτη (28/10).

Νωρίτερα η Σαλερνιτάνα με ανατροπή και γκολ στο 95' νίκησε στη Βενετία την Βενέτσια (σε μια αναμέτρηση μεταξύ ομάδων που κυνηγούν την παραμονή) με 2-1 και δεν είναι πλέον ουραγός.

Την ίδια στιγμή η ισόβαθμή της ομάδας του Σαλέρνο, Τζένοα, ισοφάριζε λίγο πριν το τέλος την Σπέτσια (που έχει έναν πόντο περισσότερο) σε 1-1 σε μια ακόμη αναμέτρηση μεταξύ ομάδων της ουράς.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Τρίτη 26/10

Βενέτσια-Σαλερνιτάνα 1-2
(14' Αραμού - 61' Μπονατσόλι, 90+5' Σκιαβόνε)

Σπέτσια-Τζένοα 1-1
(66' αυτ. Σιρίγκου- 86' Κρισίτο)

Μίλαν-Τορίνο 1-0
(14' Ζιρού)

Τετάρτη 27/10

Ουντινέζε-Ελλάς Βερόνα 1-1
(3' Σαξές - 83' πεν. Μπαράκ)

Σαμπντόρια-Αταλάντα 1-3
(10' Καπούτο - 17' αυτ. Άσκιλντσεν, 21' Ζαπάτα, 90'+3' Ίλισιτς)

Γιουβέντους-Σασουόλο 1-2
(76' ΜακΚένι - 44' Φρατέζι, 90'+4' Λόπες)

Έμπολι-Ίντερ 0-2
(34' Ντ' Αμπρόζιο, 66' Ντιμάρκο)

Λάτσιο-Φιορεντίνα 1-0
(52' Πέδρο)

Κάλιαρι-Ρόμα 1-2
(52' Παβολέτι - 71' Ιμπάνιεθ, 78' Πελεγκρίνι)


Πέμπτη 28/10
Νάπολι-Μπολόνια 3-0

(18' Ρουίθ, 41', 62' Ινσίνιε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ