Εμιλιάνο Σάλα: Ένοχος ο πιλότος Χέντερσον για την παραχώρηση της μοιραίας πτήσης

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον παραδέχτηκε στο δικαστήριο του Κάρντιφ την ενοχή του για την παραχώρηση της μοιραίας πτήσης στον πιλότο Ντέιβ Ίμποτσον, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο αεροπορικό δυστύχημα του 2019 μαζί με τον Αργεντινό επιθετικό Εμιλιάνο Σάλα.

Εμιλιάνο Σάλα: Ένοχος ο πιλότος Χέντερσον για την παραχώρηση της μοιραίας πτήσης

Στο προσκήνιο επανήλθε το αεροπορικό δυστύχημα του 2019, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Αργεντινός επιθετικός Εμιλιάνο Σάλα αλλά και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που μετέφερε τον ποδοσφαιριστή στο Κάρντιφ, Ντέιβ Ίμποτσον.

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον ήταν ο άνθρωπος που έπρεπε κανονικά να μεταφέρει τον παίκτη έπειτα από την συμφωνία του ουαλικού συλλόγου με τη Ναντ, ωστόσο παραχώρησε την πτήση στον πιλότο στον Ντέιβ Ίμποτσον, η οποία έγινε τελικά με διαφορετικό αεροσκάφος που συγκρούστηκε στο πέρασμα της Μάγχης.

Στο δικαστήριο που ξεκίνησε στο Κάρντιφ ο Χέντερσον δήλωσε ένοχος για την αλλαγή της προγραμματισμένης πτήσης, την οποία έπρεπε να αναλάβει εκείνος, αλλά απέρριψε την κατηγορία ότι ο Ντέιβ Ίμποτσον δεν είχε την απαιτούμενη άδεια για να πιλοτάρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος της μοιραίας πτήσης τον Ιανουάριο του 2019.