Ο πιλότος που δεν πέταξε με τον Σάλα κατηγορείται για τον θάνατο του!

Ο 66χρονος, Βρετανός πιλότος, Ντέβιντ Χέντερσον, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον θάνατο του Αργεντινού επιθετικού, Εμιλιάνο Σάλα, τον Ιανουάριο του 2019, λόγω πτώσης του αεροσκάφους που επέβαινε, μαζί με τον πιλότο Ντέιβιντ Ίμποτσον, στα νερά της Μάγχης

Ο πιλότος που δεν πέταξε με τον Σάλα κατηγορείται για τον θάνατο του!

Σημαντική τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Εμιλιάνο Σάλα μετά την πτώση μικρού αεροπλάνου, που επέβαινε, στα νερά της Μάγχης, ενώ ταξίδευε, εν μέσω καταιγίδας.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 (21/01), όταν το αεροσκάφος που τον μετέφερε από τη Ναντ στο Κάρντιφ και τη νέα του ομάδα χάθηκε από τα ραντάρ και αποδείχτηκε πως συνετρίβη.

Μαζί με τον 28χρονο επιθετικό σκοτώθηκε και ο 59χρονος πιλότος του αεροσκάφους, Ντέιβιντ Ίμποτσον.

H σωρός του Αργεντινού βρέθηκε κι ανασύρθηκε 4 μέρες αργότερα από την εξαφάνιση του. Του πιλότου, αντίθετα, δεν βρέθηκε ποτέ...

Όπως αποκάλυψε το BBC, ένας Βρετανός πιλότος, ο Ντέιβιντ Χέντερσον, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες σχετικά με τις συνθήκες της συντριβής του αεροσκάφους.

Ο 66χρονος είχε προγραμματίσει την πτήση, αλλά δεν την πραγματοποίησε και κατηγορείται για αμέλεια αφού το αεροσκάφος (παρότι είχε κάνει δύο μέρες πριν το ίδιο ταξίδι με τους ίδιους επιβαίνοντες) φαίνεται πως δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο ταξίδι.

Ο Χέντερσον θα παραστεί για απολογία στο δικαστήριο του Κάρντιφ στις 26 Οκτωβρίου, αλλά η υπόθεση δεν πρόκειται να αρχίσει να εκδικάζεται νωρίτερα από το 2022.