Premier League: Η Τότεναμ έκοψε τη… φόρα της «νέας» Νιουκάστλ (2-3)

Η Νιουκάστλ στο πρώτο της παιχνίδι μετά την εξαγορά της από τους Σαουδάραβες και στο 1.000ό ματς του προπονητή της, Στιβ Μπρους, ηττήθηκε 3-2 από την Τότεναμ. Χάρη σε τέρμα του Τσίλγουελ και με ήρωα τον Μεντί, η Τσέλσι απέδρασε από την έδρα της Μπρέντφορντ (0-1). Η Λέστερ κέρδισε (4-2) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Κινγκ Πάουερ» για το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια και έσπασε το αήττητο εκτός έδρας σερί των «κόκκινων διαβόλων».Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής οι σκόρερς κι η βαθμολογία.

Premier League: Η Τότεναμ έκοψε τη… φόρα της «νέας» Νιουκάστλ (2-3)

Με ήττα συνδυάστηκε το πρώτο παιχνίδι της Νιουκάστλ υπό τη νέα διοίκηση, όπως επίσης και το 1.000ό ματς του προπονητή της, Στιβ Μπρους. Η Τότεναμ νίκησε με ανατροπή 3-2 τις «καρακάξες» μέσα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για την 8η αγωνιστική της Premier League και τις κράτησε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πολλοί οπαδοί των γηπεδούχων εμφανίστηκαν στο γήπεδο φορώντας... κελεμπίες και παρότι είδαν την ομάδα τους να προηγείται μόλις στο 2ο λεπτό με τον Γουίλσον, εν τούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Τότενανμ έφερε «τούμπα» το ματς και έφτασε στο 1-3, με τα τέρματα των Εντομπέλε (17’), Κέιν (22’) και Σον (45’). Στην επανάληψη οι «καρακάξες» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέλβεϊ στο 83’ αλλά στο 89’ μείωσαν σε 2-3 με αυτογκόλ του Ντάιερ.

Σημειώνεται ότι το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά όταν ένας οπαδός κατέρρευσε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, με την κατάστασή του να είναι σταθερή.

Στον δρόμο των επιτυχιών στην Premier League επέστρεψε η Γουέστ Χαμ και έφυγε με το «διπλό» από το Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στην Έβερτον. Τα «σφυριά» άφησαν πίσω τους την ήττα από την Μπρέντφορντ και επιβλήθηκαν 1-0 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», που τους επέτρεψε να πλησιάσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε με κεφαλιά ο Ογκμπόνα στο 74’ και υποχρέωσε στα «ζαχαρωτά» στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα στην κατηγορία.

Τα παιχνίδια του Σαββάτου (16/10)

Η Τσέλσι τα... χρειάστηκε απέναντι στην Μπρέντφορντ ωστόσο επικράτησε 1-0 και σκαρφάλωσε ξανά, μόνη στην κορυφή της Premier League. Το τέρμα των «μπλε» πέτυχε ο Τσίλγουελ στο 45ο λεπτό.

Αφήνει πικρία το αποτέλεσμα στους νεοφώτιστους που είχαν από ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο με τον Εμπομό ενώ ο Μεντί σταμάτησε πολλές σημαντικές επεμβάσεις.

Στο «Κινγκ Πάουερ» έμελλε τελικά να γραφτεί ο επίλογος του αήττητου εκτός έδρας σερί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League, που μετρούσε από τον Γενάρη του 2020. Μετά από 29 παιχνίδια οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν με το βαρύ 4-2 από την Λέστερ για την 8η αγωνιστική και έμειναν χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο ματς στο φετινό πρωτάθλημα.

Αντίθετα, για τις «αλεπούδες» αυτό ήταν και το πρώτο τους εντός έδρας τρίποντο κόντρα στην Μάντσεστερ από εκείνο το 5-3 τον Σεπτέμβρη του 2014, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς και τις νίκες τους την περασμένη σεζόν σε «Ολντ Τράφορντ» (1-2) και Κύπελλο Αγγλίας (3-1), πλέον κέρδισαν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι τους «κόκκινους διαβόλους» που συμβαίνει για πρώτη φορά από το… 1901, ήτοι πριν από 120 χρόνια!

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 19’ με τον Γκρίνγουντ πριν η Λέστερ φτάσει στην ανατροπή (2-1) με τους Τίλεμανς (31’) και Σογιουντσού (78’). Παρότι στο 82’ ο Ράσφορντ ισοφάρισε σε 2-2, μόλις ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 3-2 για την Λέστερ από τον Βάρντι και στο 91’ το τελικό 4-2 από τον Ντάκα.

Σε αντίθεση με την Γιουνάιτεντ, η συμπολίτισσα Σίτι πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κόντρα στην Μπέρνλι και κέρδισε 2-0 την αντίπαλό της, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία (2-2) με την Λίβερπουλ.

Παράλληλα, η Νόριτς έμεινε στο «λευκό» 0-0 με την Μπράιτον και πήρε μόλις στον δεύτερο πόντο της στο πρωτάθλημα, με τον Δημήτρη Γιαννούλη να αγωνίζεται βασικός και τον Χρήστο Τζόλη να μένει στον πάγκο, ενώ η Γουλβς έφυγε με το «διπλό» από το «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, επικρατώντας 3-2 της Άστον Βίλα.

Στο συγκεκριμένο ματς οι «λύκοι» βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από τους «χωριάτες», αλλά με τα γκολ των Σάις (80’) και Κόαντι (85’) ισοφάρισαν σε 2-2, πριν πετύχουν και την ανατροπή στο 95’ με τον Νέβες. Την ίδια στιγμή, στο «Σεν Μέρις» η Σαουθάμπτον νικούσε 1-0 τη Λιντς με γκολ του Μπρόγια και πανηγύριζε το παρθενικό της τρίποντο την τρέχουσα σεζόν στην κατηγορία.

H Λίβερπουλ ...τσίμπησε, πέντε φορές, τις «σφήκες»!

Η ομάδα του Κλοπ συνέτριψε την Γουότφορντ εκτός έδρας με 5-0 στο εναρκτήριο ματς της 8ης αγωνιστικής της Premier League και το ντεμπούτο του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο των γηπεδούχων μόνο ειδυλλιακό δεν ήταν...

Έτσι οι «κόκκινοι» - που έχουν σκοράρει και στα έξι εκτός έδρας ματς τους στην σεζόν τουλάχιστον τρία γκολ (κάτι ανεπανάληπτο από αγγλική ομάδα...) - προσπέρασαν την Τσέλσι κι απολαμβάνουν, με ματς παραπάνω, την μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας

Από μπαλιά του Σαλάχ και τελείωμα του Μανέ (100ο του γκολ στο πρωτάθλημα) οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν (0-1), με τον Φιρμίνο να κάνει το 2-0 από κοντά στο 37’, αξιοποιώντας ομαδική συνεργασία.

Ο Βραζιλιάνος «ξαναχτύπησε» στο 52’ με κοντινή προσπάθεια και, δύο λεπτά αργότερα, ο Σαλάχ με υπέροχο έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ 4-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Φιρμίνο, που έκανε χατ τρικ. Για πρώτη φορά από τον Δεκέμβρη του 2018...

Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Κώστας Τσιμίκας, που αντικατέστησε στο 64ο λεπτό τον Ρόμπερτσον.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο (16/10)

Γουότφορντ-Λίβερπουλ 0-5
(9' Μανέ, 37', 52΄90+1' Φιρμίνο, 54' Σαλάχ)

Άστον Βίλα-Γουλβς 2-3

(48' Ινγκς, 68' ΜακΓκιν - 80' Σάις, 85' Κοάντι, 95' Νέβες)

Λέστερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-2

(31’ Τίλεμανς, 78’ Σογιουντσού, 83’ Βάρντι, 91’Ντάκα – 19’ Γκρίνγουντ, 82’ Ράσφορντ)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι 2-0

(12’ Μ. Σίλβα, 70’ Ντε Μπρούιν)

Νόριτς-Μπράιτον 0-0

Σαουθάμπτον-Λιντς 1-0

(53’ Μπρόγια)

Μπρέντφορντ-Τσέλσι 0-1
(45' Τσίλγουελ)

Κυριακή (17/10)

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 0-1

(74' Ογκμπόνα)

Νιούκαστλ-Τότεναμ 2-3

(2΄ Γουίλσον, 90΄αυτ. Ντάιερ - 17΄ Εντομπέλε, 22΄ Κέιν, 45’+4΄ Σον)

Δευτέρα (18/10)

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (22:00)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ