La Liga: Σε κρίση η Ρεάλ Μαδρίτης, έχασε (2-1) κι από Εσπανιόλ, πρώτη ήττα κι η Σεβίλλη στη Γρανάδα!

Η επανακάμψασα στη La Liga Εσπανιόλ υποχρεώσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και δεύτερη μέσα στη βδομάδα, με το ίδιο σκορ (2-1), μετά από εκείνη από την Σέριφ Τίρασπολ στο Champions League! Πρώτη νίκη η Γρανάδα με Σεβίλλη (1-0) Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Σε κρίση η Ρεάλ Μαδρίτης, έχασε (2-1) κι από Εσπανιόλ, πρώτη ήττα κι η Σεβίλλη στη Γρανάδα!

Με τον χειρότερο τρόπο θα πάει στη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων η Ρεάλ Μαδρίτης αφού μετά την πρώτη της ήττα στο Champions League, ελέω Σερίφ Τίρασπολ, ήρθε κι εκείνη στο πρωτάθλημα στα περίχωρα της Βαρκελώνης από την Εσπανιόλ με το ίδιο σκορ που έχασε από τους Μολδαβούς: 2-1!

Η ομάδα του Αντσελότι (για τον οποίο η γκρίνια πλέον έχει ξεκινήσει...) είχε πάλι αμυντικά θέματα και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τα γκολ του Ραούλ Ντε Τομάς και του (πρώην παίκτη του Πανθρακικού και της Μπαρτσελόνα) Αλέις Βιδάλ.

Στο ματς ξανάβαλε τους «μερένγκες» ο Μπενζεμά (71') αλλά ως εκεί κι οι «μπλάνκος» έμειναν ισόβαθμοι στην κορυφή με την συμπολίτισσα τους Ατλέτικο.

Μια άλλη Ρεάλ, η Σοσιεδάδ, είχε την ευκαιρία να περάσει πρώτη αλλά έμεινε στην ισοπαλία στα περίχωρα της Ισπανικής πρωτεύουσας με την, ουραγό κι άποντη ως χθες, Χετάφε 1-1 και συγκατοικεί με τις δύο μαδριλένες.

Οι προερχόμενοι από 7 ήττες γηπεδούχοι προηγήθηκαν αλλά οι Βάσκοι διατηρήθηκαν αήττητοι για 7ο ματς με τον Ογιαρθάμπαλ.

Ισόβαθμη με την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν και τις δύο ομάδες της Μαδρίτης θα μπορούσε να είναι κι η Σεβίλλη, αν δεν έχανε με το μίνιμουμ σκορ στο Ανδαλουσιανό ντέρμπι από την Γρανάδα, εκτός έδρας.

Ήταν η πρώτη νίκη της Γρανάδα στο τρέχον πρωτάθλημα, που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη και ταυτόχρονα η πρώτη ήττα των Σεβιγίστας (που έχουν πάντως ματς λιγότερο, εκείνο που αναβλήθηκε με την Μπαρτσελόνα)!

Την ίδια στιγμή η Βιγιαρεάλ έδειξε να συνέρχεται από το σοκ της ήττας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικρατώντας 2-0 της Ρεάλ Μπέτις (που ήταν αήττητη 4 ματς (3 ν. - 1 ισοπ.).

Απόλυτος πρωταγωνιστής και μοναδικός σκόρερ ο Ολλανδός Γκρένεβελντ, που επανέφερε το «κίτρινο υποβρύχιο» στις επιτυχίες.

Nωρίτερα, η Έλτσε ήταν η νικήτρια του εναρκτήριου ματς της Κυριακής για την 8η αγωνιστική της La Liga. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τη Θέλτα για τους «ιλισιτάνος» ήρθε στο 49ο λεπτό, όταν ο Μπενεντέτο σκόραρε ύστερα από ασίστ του Τσάβες, γράφοντας το τελικό 1-0.

Το Σάββατο 2/10

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι την περσινή σεζόν, επί των ημερών του Ντιέγκο Σιμεόνε, δεν είχε κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, αλλά ήταν να μη γίνει η αρχή.

Μετά το περσινό 1-0 οι «κολτσονέρος» επικράτησαν εύκολα των «μπλαουγκράνα» (που προέρχονταν από την ήττα στη Λισσαβώνα με 3-0 από την Μπενφίκα) με 2-0.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Με κινητό τηλέφωνο οι οδηγίες του Κούμαν (vid)

Έτσι όχι μόνο πήρε το τρίποντο στο μεγάλο ματς της 8ης αγωνιστικής της La Liga, όχι μόνο επέστρεψε στις επιτυχίες (καθότι είχε χάσει 1-0 από την Αλαβές εκτός έδρας), αλλά έπιασε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της βαθμολογίας (με ματς περισσότερο).

Όσο για τους Καταλανούς παρά τις δηλώσεις στήριξης του προέδρου Λαπόρτα για τον τεχνικό Κούμαν (που εξέτισε τη 2η αγωνιστική ποινής του στα επίσημα του «Μετροπολίτανο»...) δεν έδειξαν καμιά ουσιαστική βελτίωση μ' αποτέλεσμα να δεχθούν δύο γκολ σχεδόν σε ρυθμό προπόνησης από τον Λεμάρ και τον πρώην επιθετικό τους Λουίς Σουάρες (που δεν πανηγύρισε σεβόμενος την 6ετια του στη Βαρκελώνη), στο πρώτο μέρος, δίχως ν' αντιδράσουν ουσιαστικά στην επανάληψη.

Το ερώτημα είναι πλέον με τόση εσωστρέφεια πως θα διατηρηθεί στην θέση του ο Ολλανδός...

Για 4ο διαδοχικό παιχνίδι έμεινε μακριά από τη νίκη η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα με την Κάντιθ, η οποία πήρε σπουδαίο βαθμό στην προσπάθεια της να απομακρυνθεί από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Το 3ο της τρίποντο στην εφετινή La Liga πανηγύρισε η Μαγιόρκα που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λεβάντε με το μίνιμουμ σκορ (1-0). Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Μπάμπα στο 74ο λεπτό. Χωρίς νίκη οι Βαλενθιάνοι μετά από οχτώ αγωνιστικές και σίγουρα τα πράγματα... ζορίζουν!

Πιο πριν, ένα τέρμα του Μανού Σάντσεθ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν το μοναδικό, στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της La Liga μεταξύ Οσασούνα και Ράγιο Βαγιεκάνο δίνοντας τη νίκη και το τρίποντο στους γηπεδούχους, που δεν είχαν ξαναεπικρατήσει στην έδρα τους στο τρέχον πρωτάθλημα!

Οι Βάσκοι συνέχισαν τις υψηλές τους... πτήσεις αφού ζευγάρωσαν τις διαδοχικές τους επιτυχίες και προσπέρασαν την επανακάμψασα στα «σαλόνια» του ισπανικού ποδοσφαίρου ομάδα της Μαδρίτης, η οποία προερχόταν από 3 διαδοχικές επιτυχίες.

Το ματς της Παρασκευής 1/10

Μετά από τρεις αγωνιστικές η Μπιλμπάο επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με σκορ 1-0 της Αλαβές, η οποία παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ένα γκολ του Γκαρσία στο 44ο λεπτό ήταν αρκετό για τους Βάσκους προκειμένου να πανηγυρίσουν τη νίκη και αναρριχηθούν στην 6η θέση της βαθμολογίας έστω κι αν έχουν δύο ματς περισσότερα από τη Μπαρτσελόνα.

Το προφίλ της 8ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/10

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ντεπορτίβο Αλαβές 1-0
(44' Γκαρσία)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/10

Οσασούνα - Ράγιο Βαγεκάνο 1-0
(90'+1' Μανού Σάντσεθ)

Μαγιόρκα - Λεβάντε 1-0
(74' Μπάμπα)

Κάντιθ - Βαλένθια 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-0
(23' Λεμάρ, 44' Σουάρες)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/10

Έλτσε - Θέλτα Βίγκο 1-0
(49' Μπενεντέτο)

Εσπανιόλ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(17' Ραούλ Ντε Τομάς, 50' Αλέις Βιδάλ - 71' Μπενζεμά)

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μπέτις 2-0
(45+1', 69' Γκρένεβελντ)

Χετάφε - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
(40' Σάντρο Ραμίρεθ - 68' Ογιαρθάμπαλ)

Γρανάδα - Σεβίλλη 1-0
(25' Ροτσίνα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ