FIFA: Κανονικά στους αγώνες της Premier League οι παίκτες που δεν πήγαν στα προκριματικά

Ανατροπή με την υπόθεση των Λατινοαμερικανών παικτών ομάδων της Premier League που δεν αγωνίστηκαν στους πρόσφατους για τα αγώνες προκριματικά του  Μουντιάλ 2022, αφού η FIFA αποφάσισε τελικά να αγωνιστούν κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο (11/9 - 12/9).

FIFA: Κανονικά στους αγώνες της Premier League οι παίκτες που δεν πήγαν στα προκριματικά

Οι σύλλογοι της Premier League, που εμπόδισαν παίκτες από τη Βραζιλία, τη Χιλή, το Μεξικό και την Παραγουάη να ταξιδέψουν για να συμμετάσχουν σε αγώνες των Εθνικών τους ομάδων για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2022, θα έχουν τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο (11/9 - 12/9), μετά την αποτροπή της απειλής της πενταήμερης απαγόρευσης.

Η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι ήταν μεταξύ των συλλόγων που δεν επέτρεψαν σε ποδοσφαιριστές τους να ενσωματωθούν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους, καθώς επρόκειτο να ταξιδεύσουν σε χώρες που βρίσκονταν στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας λόγω κορονοϊού.

Οι χώρες των παικτών αυτών είχαν το δικαίωμα να ενεργοποιήσουν την απαγόρευση, αλλά συμφώνησαν να παραιτηθούν από τον κανόνα της FIFA μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις που έγιναν.

Η απόφαση είχε ληφθεί «βάσει θετικών σημάτων και εποικοδομητικού διαλόγου που έχει λάβει η FIFA από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προς το διεθνές παράθυρο αγώνων τον Οκτώβριο», ανέφερε σε ανακοίνωση της η FIFA.

Οι αξιωματούχοι της FIFA, της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας και της Premier League είχαν στείλει μια επιστολή στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ζητώντας να επιλύσει το ζήτημα.

«Η βρετανική κυβέρνηση είναι τώρα ανοιχτή να βρει μια λογική λύση με τους τρεις φορείς, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, προς το συμφέρον όλων», προσθέτει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία.