«Μπλόκο» η La Liga σε διεθνείς παίκτες των ομάδων της να ενσωματωθούν στις Εθνικές της Ν. Αμερικής!

Η Ισπανική La Liga, μετά από συνάντηση με τις ομάδες - μέλη της, δεν αφήνει τους διεθνείς παίκτες τους να ενσωματωθούν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα στη Λ. Αμερική λόγω κορονοϊού.

«Μπλόκο» η La Liga σε διεθνείς παίκτες των ομάδων της να ενσωματωθούν στις Εθνικές της Ν. Αμερικής!

Παρά την έκκληση της FIFA, δια στόματος του προέδρου της, Τζιάνι Ινφαντίνο, προς την Premier League και την La Liga, να μην προβάλλουν προσκόμματα στην ενσωμάτωση των διεθνών παικτών των πρωταθλημάτων τους στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, από την Λ. Αμερική, λόγω των ταξιδιωτικών λιστών και των περιορισμών (καραντίνα) όσων έρχονται από εκείνες τις χώρες, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Ούτε στην Ισπανία...

Η La Liga, μετά την συνάντηση με τις ομάδες που έχουν ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να ταξιδέψουν στη Λατινική Αμερική, εξέδωσε ανακοίνωση και τονίζει πως δεν επιτρέπει στους παίκτες να μεταβούν για τους αγώνες της CONMEBOL.

Μετά την άρνηση των συλλόγων της Premier League να επιτρέψουν στους παίκτες τους να πάρουν μέρος σε ματς με τις εθνικές ομάδες, προ διημέρου, η La Liga ανακοίνωσε πως στηρίζει τους συλλόγους στην απόφασή τους να μην επιτρέψουν σε παίκτες τους να ταξιδέψουν στην Νότια Αμερική για να πάρουν μέρος σε διοργανώσεις της CONMEBOL (προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής), για να ακολουθήσει την Πέμπτη (26/8) επίσημη ανακοίνωση από τη διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος μετά την συνάντησή της με τις ομάδες που πλήττονται.

Σε αυτή τονίζεται ότι η La Liga συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τις ομάδες που επηρεάζονται από τις κλήσεις παικτών για τις διοργανώσεις της CONMEBOL για αγώνες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και πως αντίστοιχα η UEFA και η CONCACAF προσάρμοσαν το πρόγραμμά τους, χωρίς να επηρεάζονται οι διοργανώσεις των εθνικών πρωταθλημάτων.

Συμφώνησαν ομόφωνα να λάβουν προληπτικά μέτρα ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού οργάνου για την προστασία των δικαιωμάτων τους και αυτών του ανταγωνισμού. Αποφάσισαν επίσης να πουν στους επηρεαζόμενους παίκτες που κλήθηκαν από την CONMEBOL την αδυναμία μετακίνησής τους με τις εθνικές τους ομάδες, περιμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Η λίστα με τους παίκτες που επηρεάστηκαν:

Βραζιλία: Κασεμίρο, Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης) και Κούνια (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Χιλή: Κλαούντιο Μπράβο (Μπέτις), Τόμας Αλαρκόν (Καντίθ) και Έντσο Ρόκο (Έλτσε)

Ουρουγουάη: Αραούχο (Μπαρτσελόνα), Λουίς Σουάρες, Χιμένεθ (Ατλέτικο), Βαλβέρδε (Ρεάλ Μαδρίτης), Αραμπάρι (Χετάφε) και Μάξι Γκόμεθ (Βαλένθια).

Παραγουάη: Αλντερέτε (Βαλένθια) και Αρθαμενδία (Καντίθ).

Βενεζουέλα: Αλεξάντερ Γκονζάλες (Μάλαγα) και Ματσίς (Γρανάδα).

Αργεντινή: Μοντιέλ, Ακούνια και Παπού Γκόμεζ (Σεβίλλη), Κορέα και Ντε Πολ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ρούλι (Βιγιαρεάλ) και Γκουίδο Ροντρίγκες (Μπέτις), Πετσέλα (Μπέτις) και Φόιθ (Βιγιαρεάλ).

Περού: Λουίς Άμπραχαμ (Γρανάδα) και Ρενάτο Τάπια (Θέλτα).