Έκκληση FIFA σε Premier League και La Liga, ν' αφήσουν διεθνείς παίκτες να πάνε σε «κόκκινες» χώρες!

Η FIFA αντέδρασε στην κίνηση των Premier League και La Liga να μην επιτρέπουν σε διεθνείς παίκτες των ομάδων τους να μεταβούν σε χώρες «κόκκινες» από τον κορονοϊό κι εκτός των ταξιδιωτικών λιστών της Αγγλίας και της Ισπανίας!

Έκκληση FIFA σε Premier League και La Liga, ν' αφήσουν διεθνείς παίκτες να πάνε σε «κόκκινες» χώρες!

To γνωστό θεώρημα της φυσικής για την «δράση που φέρνει αντίδραση» βρήκε την εφαρμογή του στην κίνηση των Premier League και La Liga να υψώσουν ...απαγορευτικό για τη συμμετοχή διεθνών παικτών των ομάδων τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα εφόσον εκείνα μεταβαίνουν σε χώρες «κόκκινες» λόγω κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στο δελτίο Τύπου, που δημοσίευσε απαντά στις διοργανώτριες των πρωταθλημάτων των κορυφαίων κατηγοριών σε Αγγλία κι Ισπανία, που την Τρίτη (24/08) γνωστοποίησαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν σε παίκτες τους να πάρουν μέρος σε ματς των εθνικών τους ομάδων τον Σεπτέμβριο, τα οποία θα γίνουν σε χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» ζώνη της ταξιδιωτικής λίστας.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ημέρες καραντίνας που θα χρειάζονταν να μείνουν οι παίκτες κατά την επιστροφή τους από τα συγκεκριμένα ματς.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της FIFA, η οποία δημοσίευσε Δελτίο Τύπου την Τετάρτη (25/8), με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να κάνει έκκληση στις λίγκες να μην στερήσουν από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματά τους το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διεθνείς υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υποστήριξε ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ώστε να συζητήσει μαζί του τη χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά τις μετακινήσεις ανάλογα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο πρόσφατο Euro...

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο Δελτίο Τύπου:

«Μαζί αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα στο παρελθόν και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Η διαθεσιμότητα παικτών για τα επόμενα διεθνή τουρνουά είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη και τη συνεργασία που έδειξαν πολλοί φορείς του ποδοσφαίρου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Κάνω έκκληση για την αλληλεγγύη κάθε ένωσης -μέλους, κάθε πρωταθλήματος και κάθε συλλόγου να κάνει ό, τι είναι σωστό και δίκαιο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πολλοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη παίζουν στην Αγγλία και την Ισπανία και πιστεύουμε ότι αυτές οι χώρες έχουν επίσης την ευθύνη της διατήρησης και προστασίας της αθλητικής ακεραιότητας των διοργανώσεων σε όλο τον κόσμο.

Έγραψα στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον για τους περιορισμούς στους παίκτες που επιστρέφουν στην Αγγλία μετά την παραμονή τους στις χώρες της που βρίσκονται στην κόκκινης λίστα. Του ζήτησα την απαραίτητη υποστήριξη, ιδίως για να μην στερηθούν αυτοί οι παίκτες τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA - μια από τις υψηλότερες διακρίσεις για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Έχω προτείνει να εφαρμοστεί μια προσέγγιση παρόμοια με αυτήν που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στους τελικούς του EURO 2020 ενόψει των επερχόμενων διεθνών αγώνων.

Μαζί έχουμε ήδη δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και ενότητα στον αγώνα κατά του Covid-19. Σήμερα, ζητώ από όλους να κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να καταστήσουν δυνατή τη διάθεση διεθνών ποδοσφαιριστών για τους επόμενους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA».