Premier League: Η Γουέστ Χαμ «σφυροκόπησε» τη Λέστερ με 4-1 (highlights)

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική στην Premier League, η Γουέστ Χαμ συνέτριψε την Λέστερ (4-1). Αφεντικό στο Λονδίνο η Τσέλσι, νίκησε 2-0 την Άρσεναλ εκτός έδρας. Γκέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Σαουθάμπτον (1-1), νίκη της Τότεναμ επί της Γουλβς 1-0 με τον Χάρι Κέιν ν' αγωνίζεται για πρώτη φορά στην σεζόν. Αποτελέσματα, σκόρερ και βαθμολογία.

Premier League: Η Γουέστ Χαμ «σφυροκόπησε» τη Λέστερ με 4-1 (highlights)

Στο κλαμπ των ομάδων που ξεκίνησαν την σεζόν στην Premier League με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς μπήκε η Γουέστ Χαμ. Οι Λονδρέζοι έχουν πάρει τον αέρα της Λέστερ και έπειτα από τις δύο περσινές νίκες τους, πρόσθεσαν μία ακόμα (4-1) και καμαρώνουν στο ρετιρέ της κατάταξης όπου συγκατοικούν και οι Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μπράιτον και Τότεναμ.

Όσο για την Λέστερ, βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο και το γεγονός πως έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 40' (αποβολή Αγιοζί) δεν της επέτρεψε να αποφύγει την συντριβή.

Με γκολ των Λουκάκου και Τζέιμς μέσα σε ένα 20λεπτο, η Τσέλσι επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Άρσεναλ, στο ντέρμπι του Λονδίνου.

Με την πρώτη δοκιμασία της εκτός έδρας, κατά τη δεύτερη αγωνιστική της Premier League ήρθε η παρθενική βαθμολογική απώλεια για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», μετά το 5-1, επί της Λιντς, άφησαν δύο πόντους κατά την επίσκεψη τους στο Σαουθάμπτον, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους τοπικούς «άγιους».

Οι οποίοι προηγήθηκαν μ' αυτογκόλ του Φρεντ (μετά από προσπάθεια του Άνταμς), στο ημίωρο, αλλά ισοφαρίστηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης από τον Γκρίνγουντ, παίρνοντας τον πρώτο τους πόντο στο νέο πρωτάθλημα.

Ούτε η είσοδος του Σάντσο έδωσε τη λύση στους φιλοξενούμενους, του Σόλσκιερ, που χρειάστηκαν την επέμβαση του Ντε Χέα, για να γλιτώσουν τα χειρότερα σε προσπάθεια του Άρμστρονγκ.

Την ίδια στιγμή η Τότεναμ ζευγάρωνε τις επιτυχίες της (με το ίδιο σκορ που νίκησε στην πρεμιέρα την Μάντσεστερ Σίτι...) στο Γουλβερχάμπτον κόντρα στους «λύκους» με 1-0.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήταν το πρώτο του Ντέλε Άλι, στο πρωτάθλημα, μετά από 17 μήνες, αλλά το πρόσωπο του αγώνα ήταν (πέραν του μάνατζερ των νικητών, Νούνο Εσπίριτο, στον παρθενικό του αγώνα κόντρα στην, επί τετραετία, πρώην ομάδα του...) ο Χάρι Κέιν, που δεν είχε ξαναπαίξει τη φετινή σεζόν με τα «σπιρούνια», καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν να επιθυμεί να μεταγραφεί στην Σίτι!

Μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο γνώριμος μας Ζοσέ Σα του το αρνήθηκε.

Οι γηπεδούχοι, παρότι απείλησαν με τον Αντάμα Τραορέ, έμειναν άποντοι και μετά τη 2η αγωνιστική.

Τα ματς του Σαββάτου

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην φετινή Premier League πανηγύρισε η Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα να πραγματοποιεί μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση. Ο Έλληνας μπακ ξεκίνησε εκ νέου στο βασικό σχήμα των «κόκκινων» και κατέγραψε την πρώτη του ασίστ στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, οδηγώντας την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ στη νίκη με 2-0 επί της Μπέρνλι στο «Άνφιλντ».

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κυριάρχησε από το ξεκίνημα της συνάντησης και στο 18ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν από «μαγική» σέντρα του Τσιμίκα ο Ζότα έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φλερτάρουν με την επίτευξη κι άλλων τερμάτων και παρότι στο 27’ ακυρώθηκε γκολ του Σαλάχ ως οφ-σάιντ, τελικά στην επανάληψη διπλασίασαν τα γκολ τους. Από πάσα αυτή την φορά του Αλεξάντερ – Άρνολντ ο Μανέ πέτυχε το 2-0, που έμελλε να «σφραγίσει» και το τρίποντο για τους «κόκκινους».

Για την ιστορία, σημειώνεται ότι η Λίβερπουλ παρέμεινε αήττητη στα τελευταία 115 παιχνίδια που έδωσε στο «Άνφιλντ» και βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο (103 νίκες - 2 ισοπαλίες), αφού η τελευταία της ήττα έχοντας προηγηθεί στο πρώτο 45λεπτο ήταν από την Άρσεναλ το 2009.

Ισόβαθμη των «κόκκινων» η Μπράιτον που νίκησε με το ίδιο σκορ τη Γουότφορντ.

Εξάλλου, η Μάντσεστερ Σίτι, που προερχόταν από ήττα στην πρεμιέρα με την Τότεναμ πήρε το πρώτο της τρίποντο συντρίβοντας 5-0 την Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη.

Ο πρώτος ξεκίνησε βασικός κι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, στον πάγκο έμεινε καθηλωμένος.

Τα «καναρίνια» εκτός από ατυχία στο αυτογκόλ του Κρουλ (μετά από προσπάθεια του Χάνλεϊ να διώξει...) είχαν και στο παρθενικό γκολ του νεαποκτηθέντα Γκρίλις (με το... καλάμι).

Έτσι στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν τα τέρματα των Λαπόρτ, Στέρλινγκ και Μαχρέζ εκτοξεύοντας το σκορ.

Παρθενικό «τρίποντο» και για την Άστον Βίλα στο εν εξελίξει πρωτάθλημα, με την ομάδα του Σμιθ να επικρατεί 2-0 της Νιούκαστλ, στο Μπέρμιγχαμ.

Στα αξιοσημείωτα το ψαλιδάκι του Ινγκς που άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Την ίδια στιγμή Λιντς κι Έβερτον έμειναν στο 2-2 με τα «παγώνια» να ισοφαρίζουν δις τα «ζαχαρωτά».

Ισόπαλο, αλλά δίχως γκολ έληξε το Κρίσταλ Πάλας - Μπρέντφορντ .

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (21/8)

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 2-0
(18’ Ζότα, 69’ Μανέ)

Άστον Βίλα-Νιούκαστλ 2-0
(45'+3' Ινγκς, 62' πεν. Ελ Γκάζι)

Κρίσταλ Πάλας-Μπρέντφορντ 0-0

Λιντς-Έβερτον 2-2
(41' Κλιχ, 72' Ραφίνια - 30' πεν. Κάλβερτ-Λιούιν, 50' Γκρέι)

Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς 5-0
(7' αυτ. Κρουλ, 22' Γκρίλις, 64' Λαπόρτ, 71' Στέρλινγκ, 84' Μαχρέζ)

Μπράιτον – Γουότφορντ 2-0
(10' Ντάφι, 41' Μοπάι)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (22/8)
Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(30' αυτ. Φρεντ - 55' Γκρίνγουντ)

Γουλβς – Τότεναμ 0-1
(9' πεν. Ντέλε Άλι)


Άρσεναλ – Τσέλσι 0-2
(15' Λουκάκου, 35' Τζέιμς)


ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (23/8)
Γουέστ Χαμ – Λέστερ 4-1

(27' Φορνάλς, 56' Μπενραχμά, 80', 84' Μικαΐλ Αντόνιο-69' Τίλεμανς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ