Premier League: Με γκολάρα του Σον, η Τότεναμ του Νούνο, νίκησε την πρωταθλήτρια Σίτι (highlights)!

Ένα τέρμα του Σον έδωσε τη νίκη 1-0 στην Τότεναμ (χωρίς Κέιν), επί της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι στο ντεμπούτο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στον πάγκο. Νωρίτερα, παρότι βρέθηκε δις πίσω στο σκορ η Γουέστ Χαμ επικράτησε 4-2 στο Νιούκαστλ. Αποτελέσματασκόρερ και highlights της 1ης αγωνιστικής στην Premier League. 

Premier League: Με γκολάρα του Σον, η Τότεναμ του Νούνο, νίκησε την πρωταθλήτρια Σίτι (highlights)!

Με το ...αριστερό του Σον ξεκίνησε η Μάντσεστερ Σίτι την προσπάθεια της να υπερασπιστεί τα πρωτεία της στην Premier League, αφού ένα σουτ από το συγκεκριμένο πόδι του Νοτιοκορεάτη έδωσε στην Τότεναμ την νίκη, εντός έδρας, επί της πρωταθλήτριας στο, επίσημο, ντεμπούτο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, στον πάγκο της.

Χωρίς τον Κέιν (που οι πληροφορίες τον θέλουν να οδεύει στους «πολίτες») στην αποστολή τους τα «σπιρούνια» επικράτησαν απέναντι στην ομάδα που είχε βασικό (κι αναντικατάστατο) τον ρέκορντμαν μεταγραφής στα αγγλικά ποδοσφαιρικά χρονικά (100 εκ. λίρες) Γκρίλις!

Αλλά το ματς έκρινε ο Ασιάτης στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους οπαδούς των Λονδρέζων να πικάρουν τους αντιπάλους τους τραγουδώντας «Βλέπετε πουθενά τον Κέιν;»

Νωρίτερα, με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Γουέστ Χαμ, οι οποία επικράτησε 4-2 εκτός έδρας της Νιούκαστλ. Οι Γουίλσον και Μέρφι πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τα "σφυριά απάντησαν οι Κρέσγουελ, Μπενραχμά, Σούτσεκ και Αντόνιο.

TO ΣΑΒΒΑΤΟ (14/8)

Η Λίβερπουλ κέρδισε με 3-0 στην έδρα της Νόριτς. Πολύ καλή εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα, βασικός και ο Δημήτρης Γιαννούλης για τα «καναρίνια», που είχαν στον πάγκο τον Χρήστο Τζόλη.

Ο Σαλάχ είχε κέφια, μοίρασε ασίστ, έβαλε το...ποδαράκι του στο 1-0 του Ζότα και έδωσε έτοιμο 2-0 για τον Φιρμίνο, μόλις ο Βραζιλιάνος είχε περάσει στο ματς. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σαλάχ με το δικό του 3-0.

Τις διαθέσεις της από την πρώτη κιόλας αγωνιστική έδειξε η Τσέλσι που επικράτησε της Κρίσταλ Πάλας με 3-0. Οι «μπλε» με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο καθάρισαν ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Ο Αλόνσο στο 27' έγραψε το 1-0 και στο 40' ο Πούλισιτς ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Τσαλόμπα στην επανάληψη διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με νίκη ξεκίνησε τη φετινή Premier League και η Λέστερ. Οι «αλεπούδες» με γκολ του Βάρντι ξεπέρασαν το εμπόδιο της Γουλβς που είχε κάτω από τα δοκάρια της τον Σα.

Η Λιντς ισοφάρισε (1-1) με υπέροχο τέρμα του Άιλινγκ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (48') αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν όνειρο και συνέτριψε την ομάδα του Μπιέλσα με 5-1. Πογκμπά (4 ασίστ), Φερνάντες (χατ τρικ) έκλεψαν την παράσταση.

Με τους Πολ Πογκμπά (4 ασίστ) και Μπρούνο Φερνάντες (χατ-τρικ) να κάνουν μεγάλο ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε 5-1 τη Λιντς στο Ολντ Τράφορντ. Η ομάδα του Μπιέλσα ισοφάρισε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου αλλά οι γηπεδούχοι σε δύο λεπτά πέτυχαν δύο γκολ (3-1) και έφτασαν πανεύκολα στη νίκη με 5-1.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Premier League η Άρσεναλ καθώς γνώρισε την ήττα στην έδρα της Μπρέντφορντ με 2-0. Στο 22ο λεπτό ο Σέρχι Κάνιος με δυνατό σουτ έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο γκολ των νικητών ήρθε στο 73ο λεπτό από τον Κρίστιαν Νόργκααρντ. Από την άλλη η ομάδα του Λονδίνου δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και έτσι γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το προφίλ της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (13/8)

Μπρέντφορντ - Άρσεναλ 2-0

(22' Κάνιος, 73' Νόργκααρντ)

Σάββατο (14/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 5-1

(30', 54', 60' Μπρούνο Φερνάντες, 52' Γκρίνγουντ, 68' Φρεντ - 48' Άιλινγκ)

Γουότφορντ - Άστον Βίλα 3-2

(10' Ντένις, 42' Σαρ, 67' Ερνάντες - 70' ΜακΓκιν, 90+7' πέν. Ινγκς)

Έβερτον - Σαουθάμπτον 3-1

(47' Ριτσάρλισον, 76' Ντουκουρά, 81' Κάλβερτ-Λιούιν - 22' Άρμστρονγκ)

Λέστερ - Γουλβς 1-0

(41' Βάρντι)

Μπέρνλι - Μπράιτον 1-2

(2' Ταρκόφσκι - 73' Μοπέ, 78' ΜακΆλιστερ)

Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 3-0

(27' Αλόνσο, 40' Πούλισιτς, 58' Τσαλόμπα)

Νόριτς - Λίβερπουλ 0-3

(26' Ζότα, 65' Φιρμίνο, 74' Σαλάχ)

Κυριακή (15/8)

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ 2-4

(5' Γουίλσον, 40' Μέρφι / 18' Κρέσγουελ, 53' Μπενραχμά, 63' Σούτσεκ, 66' Αντόνιο)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(55' Σον)