Η Τσέλσι ανακοίνωσε την επιστροφή του Λουκάκου με ρεκόρ μεταγραφής 115 εκ. ευρώ (vid)!

H Tσέλσι επισημοποίησε μια από τις πλέον ηχηρές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού με τον Ρομέλου Λουκάκου να επιστρέφει στους «μπλε» μετά από 7 χρόνια κι αφού οι Λονδρέζοι κατέβαλαν 115 εκατ. ευρώ στην Ίντερ. Ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα τους

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την επιστροφή του Λουκάκου με ρεκόρ μεταγραφής 115 εκ. ευρώ (vid)!

Αν δεν υπήρχε η μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι, στην Παρί Σεν Ζερμέν, θα ήταν σίγουρα η μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού.

Ωστόσο ακόμη κι έτσι αποτελεί μια από τις πλέον ηχηρές και είναι σε θέση ν' αλλάξει τις ισορροπίες τόσο στην Premier League όσο και στην προσπάθεια της Τσέλσι για να διατηρήσει τα «σκήπτρα» της στο Champions League.

Για την επάνοδο του Ρομέλου Λουκάκου στους «μπλε» ο λόγος με τον Βέλγο, διεθνή, σέντερ φορ (που από την Τετάρτη ήταν επί Αγγλικού εδάφους για να ολοκληρώσει τα διαδικαστικά...) να επανεντάσσεται στην ομάδα που ανήκε την τριετία 2011-14 (αλλά αγωνίστηκε μόνο την σεζόν 2011-12 πριν δοθεί, άνευ επαίνων, δανεικός σε Γουέστ Μπρομ κι Έβερτον).

Ακολούθως η Έβερτον τον... μονιμοποίησε (2014-17), πριν τον αποκτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017-19) και ακολούθως μεταπηδήσει στην Ίντερ (2019-21) με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας την περασμένη σεζόν.

Όπως είναι προφανές η εξέλιξη του Λουκάκου ανάγκασε τους κατόχους του Champions League να παραδεχθούν, ουσιαστικά, το λάθος τους, επαναφέροντας τον στο Λονδίνο και το πλήρωσαν ακριβά.

115 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που δεν έχουν ξαναδώσει για μεταγραφή οι «μπλε»!

«Ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε στο κλαμπ που υποστήριζε από μικρό παιδί, όπου έχει αφήσει... ανοικτούς λογαριασμούς, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Τσέλσι από το 2011 έως το 2014» ανέφερε η αγγλική ομάδα στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο διεθνής Βέλγος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026, με ετήσιες απολαβές 12 εκατ. ευρώ.

«Νιώθω χαρούμενος και ευλογημένος που επιστρέφω σε αυτό το υπέροχο κλαμπ. Ήρθα εδώ σαν παιδί, επιστρέφω με περισσότερη εμπειρία και ωριμότητα» ήταν τα πρώτα λόγια του Λουκάκου μετά τις υπογραφές.