Μάντσεστερ Σίτι: Λεβαντόφσκι η εναλλακτική για Κέιν

Η Μάντσεστερ Σίτι εξετάζει την περίπτωση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου, αν δεν αποχωρήσει ο Χάρι Κέιν από την Τότεναμ.

Μάντσεστερ Σίτι: Λεβαντόφσκι η εναλλακτική για Κέιν

Ο πρώτος στόχος της Μάντσεστερ Σίτι για την επιθετική της γραμμή ενόψει της σεζόν 2021-22 είναι ο Χάρι Κέιν. Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, ατυχής φιναλίστ του EURO 2020 την περασμένη Κυριακή εναντίον της Ιταλίας, ονειρεύεται να παίξει στο Champions League κι επομένως να αποχωρήσει από την ομάδα του, την Τότεναμ.

Ωστόσο, τα «σπιρούνια» δεν φαίνονται πρόθυμοι να δουν το αστέρι τους να αποχωρεί, ειδικά από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο μαζί τους ως το 2024. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ντάνιελ Λέβι απέρριψε μια προσφορά της Σίτι ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών, πάνω δηλαδή από 116 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, οι Άγγλοι πρωταθλητές αναμένουν πιθανή αποτυχία σε αυτή την περίπτωση και κοιτάζουν άλλες περιπτώσεις. Έτσι, επίσης σύμφωνα με την Daily Mail, η Μάντσεστερ Σίτι παρακολουθεί την κατάσταση του σέντερ φορ της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός διεθνής ενδιαφέρει τους Άγγλους, καθώς η αποτελεσματικότητα και η ευχέρειά του στο σκοράρισμα είναι δεδομένη, ενώ είχε παίξει για τον Πεπ Γκουαρντιόλα μεταξύ 2014 και 2016. Ο Λεβαντόφσκι έχει συμβόλαιο με την Μπάγερν ως το 2023, που δεν έχει ανανεωθεί ακόμη.

Αλλά ακόμη κι αν η Μάντσεστερ Σίτι αποφασίσει να αναλάβει δράση, μια συμφωνία απέχει πολύ. Ο παίκτης ενδιαφέρει επίσης τη Ρεάλ Μαδρίτης, κι αυτό είναι ένα ενδιαφέρον που δεν θα τον άφηνε αδιάφορο. Από την πλευρά του, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν ελπίζει να διατηρήσει τον σκόρερ του.

«Οι φήμες για τον Ρόμπερτ υπήρχαν πάντα», υπενθύμισε ο νέος προπονητής της Μπάγερν σε συνέντευξή του στον Sky. «Ο Ρόμπερτ ξέρει τι έχει στο Μόναχο, στην ομάδα. Του έγραψα και του μίλησα. Έχουμε επαφή». Ο Νάγκελσμαν είναι λοιπόν αρκετά σίγουρος για το κίνητρο του Πολωνού να ξαναρχίσει τη σεζόν με τον γερμανικό σύλλογο, μετά τις διακοπές του. Αλλά η Σίτι μπορεί να μην είπε την τελευταία της λέξη.