Μπαρτσελόνα: Εν αναμονή των προτάσεων της διοίκησης για αναπροσαρμογή των συμβολαίων των παικτών...

Στην Μπαρτσελόνα οι ποδοσφαιριστές κάθονται «σ' αναμένα κάρβουνα» περιμένοντας τις προτάσεις της διοίκησης για αναπροσαρμογή στα συμβόλαια τους, αφού ακούγεται από «ψαλίδι» των αποδοχών τους, έως διατήρηση τους με χρονική επέκταση, ή καταβολή των χρημάτων σε άλλες χρήσεις...

Μπαρτσελόνα: Εν αναμονή των προτάσεων της διοίκησης για αναπροσαρμογή των συμβολαίων των παικτών...

Δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς η νέα σεζόν για την Μπαρτσελόνα.

Δεν είναι μόνο ότι ακόμη δεν έχει ανακοίνωθεί επίσημα η συνέχιση της συνεργασίας με τον Λιονέλ Μέσι(αφού τα νούμερα με τις απαιτήσεις της διοργανώτριας του πρωταθλήματος για το πλαφόν των εξόδων σε συμβόλαια παικτών δεν... βγαίνουν), αλλά και το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, που υπάρχει όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό οι ποδοσφαιριστές των «μπλαουγκράνα» - που ξεκίνησαν την προετοιμασία, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2021-22, γνωρίζουν (παρότι δεν τους έχει ανακοινωθεί επίσημα...) πως υπάρχει διάθεση απ’ την πλευρά της διοίκησης να μειώσουν (εκ νέου) τους μισθούς στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να «μαζέψουν» τον προϋπολογισμό του, αφού οι «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά της Μπάρτσα είναι τεράστιες, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, εξαιτίας της κρίσης που πυροδότησε η πανδημία του κορονοϊού, κλείνοντας την «κάνουλα» των εσόδων από τα εισιτήρια...

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις μεταγραφικές προσθήκες (Έμερσον, Έρικ Γκαρθία, Αγουέρο, Ντεπάι),που έχουν γίνει, ως τώρα. έχουν κοστίσει (εξαιρουμένων των συμβολαίων καθενός) συνολικά μόνο 9 εκατ. ευρώ, αφού οι τρεις τελευταίοι ήρθαν στην ομάδα ως ελεύθεροι.

Κι όταν ο Ρόναλντ Κούμαν δηλώνει τις προάλλες ότι πρέπει κι οι υπόλοιποι παίκτες να μιμηθούν τον Μέσι, «που θ' ανανεώσει με μείωση αποδοχών», τότε προφανώς τα μαντάτα δεν είναι καλά για τις... τσέπες των παικτών του συλλόγου της Βαρκελώνης.

Οι μέρες που διανύουμε μοιάζουν κομβικές αφού κατά πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα παρουσιάσει στους παίκτες τις προτάσεις της.

Μία απ’ τις «φόρμουλες» που επεξεργάζεται η διοίκηση Λαπόρτα είναι - για να μην υπάρξει γενικευμένη αντίδραση και μαζικές αρνήσεις - η διατήρηση των ίδιων μισθών, αλλά μέσα από υπογραφή νέων συμβολαίων με μεγαλύτερη διάρκεια (οπότε μειώνεται το κόστος...) ή μετακύληση των πληρωμών των συμβολαίων σε μελλοντικές χρήσεις (όταν θ' αρχίσουν να ρέουν χρήματα στα ταμεία από τα εισιτήρια και την επικείμενη επιστροφή στην κανονικότητας).