La Liga: Επαγγελματίες από αύριο (1/7) οι διαιτητές

Υπογράφτηκε σήμερα (30/6) η σύμβαση για τους διαιτητές στην Ισπανία, οι οποίοι θα είναι πλέον επαγγελματίες και δεν θα μπορούν να έχουν παράλληλη εργασία. Δείτε τα ποσά με τα οποία θα αμείβονται.

La Liga: Επαγγελματίες από αύριο (1/7) οι διαιτητές

Επαγγελματίας θα είναι από αύριο ένας διαιτητής της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος και δεν θα είναι σε θέση να εξασκεί άλλη εργασία, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η σύμβαση που υπογράφτηκε σήμερα (30/6) από όλους τους διαιτητές, βοηθούς και διαιτητές VAR, η οποία μάλιστα καθορίζει και το ποσό με το οποίο θα αμείβονται για τις αναμετρήσεις της La Liga και της Segunda Division.

Αναλυτικότερα, το ποσό της ακαθάριστης αμοιβής τους (εκτός άλλων συγκεκριμένων λειτουργιών που σχετίζονται με τη διαιτησία) θα φτάνει τις 114.121 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα καταβάλλεται σε δέκα δόσεις.

Όσον αφορά τον μισθό του κάθε διαιτητή ανά παιχνίδι, για τους ρέφερι των παιχνιδιών της La Liga θα φτάνει τα 4.300 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο για κάθε ματς της Segunda Division τα 1.928 ευρώ.

Οι διαιτητές VAR, από την πλευρά τους, θα εισπράττουν 2.100 ευρώ για κάθε αγώνα της πρώτης κατηγορίας, ενώ για την δεύτερη κατηγορία το αντίστοιχο μειώνεται στα 964 ευρώ.

Επιπρόσθετα, το αξιοσημείωτο όσον αφορά τους διαιτητές, είναι ότι με βάση τη νέα σύμβαση, ένας ρέφερι για να σφυρίξει αγώνα της La Liga θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 9 χρόνια εμπειρία, σε αντίθεση με τους βοηθούς που απαιτούνται πέντε χρόνια.

Αντιστοίχως, για την Segunda Division ένας διαιτητής θα πρέπει να έχει επτά χρόνια εμπειρίας και αντίστοιχα τρία ο βοηθός. Τέλος, για τη θέση του διαιτητή του VAR σε ένα ματς απαιτείται 9ετής εμπειρία.