Μπαρτσελόνα: Τα μέλη ψηφίζουν για την ESL

Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η συνέλευση των μελών της Μπαρτσελόνα όπου και δεν αποκλείεται να τεθεί σε ψήφιση το θέμα για την συμμετοχή της ομάδας στην ESL.

Μπαρτσελόνα: Τα μέλη ψηφίζουν για την ESL

Στην συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή (16.30) στο Καμπ Νου, τα μέλη της Μπαρτσελόνα, δεν θα ασχοληθούν μονάχα με το θέμα της χρηματοδότησης των 525 εκατομμυρίων ευρώ, ή στην έγκριση για το οικονομικό έτος 2019/20, αλλά θα εκφράσουν τη γνώμη τους στο θέμα της ευρωπαϊκής Super League (ESL).

«Η Super League είναι αναγκαιότητα, αλλά η τελευταία λέξη ανήκει στα μέλη του συλλόγου μας», έχει πει ο πρόεδρος των Καταλανών Ζοάν Λαπόρτα.

Τα 4.457 μέλη της, δεν αποκλείεται να αποφασίσουν για τη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στην ESL.

Εδώ να σημειώσουμε πως η UEFA ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι αναστέλλει κάθε πειθαρχική διαδικασία εις βάρος των Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους, αλλά και το ότι δεν είχαν αποκηρύξει το σχέδιο της European Super League όπως οι υπόλοιπες 9 ομάδες των 12 «ανταρτών» του Ευρωπαϊκού ποδσφαίρου.

Οι 3 σύλλογοι που εμμένουν στη νέα διοργάνωση κινδύνευαν με τιμωρία ακόμα και αποβολής για 2 χρόνια από κάθε ευρωπαϊκή διασυλλογικής διοργάνωση, ωστόσο η Πειθαρχική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να μην προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, χωρίς προς το παρόν να δώσει στη δημοσιότητα κάποιο σκεπτικό σχετικά.

Στα αξιοσημείωτα πως οι τρεις ομάδες προσφεύγοντας σε πολιτικό δικαστήριο της Μαδρίτης και είχαν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, που απαγόρευαν στην UEFA να τους επιβάλει ποινή για τη συμμετοχή τους στην ESL, ενώ απειλούσαν με προσφυγή στο CAS σε περίπτωση τιμωρίας.

Όπως και να' χει, μετά από αυτή την εξέλιξη, οι τρεις ομάδες θα συμμετάσχουν κανονικά στο επόμενο Champions League παρά τους λεονταρισμούς του προέδρου της UEFA, Τσέφεριν, και των συν αυτώ για αποβολής τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπόλοιπα 9 ιδρυτικά στελέχη της European Super League είχαν έρθει προ καιρού σε συμβιβασμό με την UEFA, αποδεχόμενα πρόστιμο ίσο με το 5% των εσόδων τους από την επόμενη σεζόν που θα μετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και την υποχρέωση να καταβάλουν συνολικά ένα ποσό ύψους 15.000.000 ευρώ ως «ένδειξη καλής θέλησης» για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ακαδημιών.