Λαπόρτα: «Ο Μέσι θέλει να αισθανθεί άνετος ξανά στη Μπαρτσελόνα»

Ο Τζουάν Λαπόρτα έδωσε συνέντευξη, μιλώντας τόσο για τη Μπαρτσελόνα, όσο και για τις σχέσεις της ομάδας με τον Λιονέλ Μέσι - Το σχόλιο που έκανε για τη σχέση του συλλόγου με την European Super League. 

Λαπόρτα: «Ο Μέσι θέλει να αισθανθεί άνετος ξανά στη Μπαρτσελόνα»

Ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τις σχέσεις του κλαμπ με τον Λιονέλ Μέσι.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: «Το νέο συμβόλαιο του Μέσι πηγαίνει καλά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτό από τον παίκτη. Η σχέση μας είναι πολύ καλό. Ο Μέσι αγαπάει την Μπαρτσελόνα και φυσικά όλοι θέλουμε να συνεχίσει.

Ετοιμάζουμε όσα χρειάζονται, μες στις δυνατότητες του συλλόγου, ώστε ο Λέο να συνεχίσει. Ο Μέσι δεν νοιάζεται για τα λεφτά, απλά θέλει να ανταγωνιστεί και να κερδίσει τα πάντα. Ο Μέσι θέλει να αισθανθεί άνετος ξανά στην Μπαρτσελόνα και αυτό σημαίνει μόνο νίκες. Έχει κάποια χρόνια μπροστά του ως ποδοσφαιριστής και θέλει να τα απολαύσει. Αυτό που άλλαξε είναι ότι τώρα είμαι εγώ πρόεδρος και νομίζω ότι αρέσει αυτό στον Λέο».

Για τον προπονητή: "Δεν υπάρχουν μεταβατικές σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Είπαμε στο τέλος της σεζόν ότι θα μιλήσουμε και να αποφασίσουμε, πάντα με σεβασμό στον Ρόναλντ Κούμαν, που έχει συμβόλαιο σε ισχύ. Θέλω να τον καθησυχάσω. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και μετά θα πάρουμε αποφάσεις. Δεν προσλάβαμε τον Κούμαν. Πρέπει να γίνουν οι συζητήσεις μαζί του για να διαπιστώσουμε αν θέλουμε την ίδια Μπαρτσελόνα. Μιλάμε ξεκάθαρα, με σεβασμό και θαυμασμό. Ο Κούμαν μπορεί να συνεχίσει παρότι του είπαμε ότι κοιτάζουμε άλλους προπονητές. Μπορεί να λειτουργήσει. Η σχέση μας είναι πολύ καλή και ξεκάθαρη. Μιλήσαμε με τον Τσάβι και μοιραζόμαστε κάποιες ιδέες. Όλοι θέλουν να είναι προπονητές στην Μπαρτσελόνα, αλλά πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει σπουδαίος προπονητής. Είναι ένα λεπτό ζήτημα, επειδή είναι φίλος και αυτό περιπλέκει τα πράγματα".

Για τις πρόσφατες αποτυχίες: "Ένα πρότζεκτ που δεν δούλεψε, τελειώνει. Πρέπει να το ξηλώσουμε και να αρχίσουμε ένα νέο που θα δώσει χαρά στην Μπαρτσελόνα. Αυτό που δεν μπορεί να συμβαίνει είναι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Χάναμε και δεν γινόταν τίποτα. Με εμάς, η ήττα θα έχει επιπτώσεις. Πρέπει να βελτιώσουμε την ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν προσθήκες στην πρώτη ομάδα.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα μέλη είναι υπομονή και αισιοδοξία. Ελπίζω να πειστούν ότι η επόμενη σεζόν θα είναι πετυχημένη για την Μπαρτσελόνα. Εμπνεόμαστε από τον Γιόχαν Κρόιφ όταν σκεφτόμαστε το σύστημα που θα παίζει η πρώτη ομάδα. Η ομάδα πρέπει να είναι γενναία, να νικάει παίζοντας καλά. Το τέλος της σεζόν ήταν καταστροφικό και αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε αποφάσεις".

Για τη European Super League: "Η European Super League ήταν σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο όταν αναλάβαμε. Για την Μπαρτσελόνα ήταν σημαντικό να αναμιχθεί, η Μπαρτσελόνα ποτέ δεν θα στέκεται στο περιθώριο σε νέες κινήσεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θέλουμε να αναμιχθούμε στη European Super League, κρατήσαμε τη θέση μας, αλλά ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του, οπότε θέλουμε να το συζητήσουμε μαζί τους. Μίλησα με τον (σ.σ. πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ) Τσέφεριν πρόσφατα. Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε τις πόρτες του διαλόγου. Αυτήν τη στιγμή έχουμε πολλά προβλήματα. Πολλές ομάδες υποφέρουν οικονομικά, οι μικρότεροι σύλλογοι επίσης. Θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το κομμάτι συζήτησης. Ήδη του είπα ότι δεν σκοπεύουμε να απολογηθούμε για τη σκέψη μας ή να εκτίσουμε ποινή που δεν έχει βάση. Αν μας τιμωρήσουν, θα πάμε στο CAS και θα δικαιωθούμε σίγουρα"