«Κατηγορούμενος για σχεδιασμό ένοπλης ληστείας και ομοφοβικά σχόλια στη Βραζιλία ο Νεϊμάρ»

Δημοσίευμα στην βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "Lobianco" αποκαλύπτει αγωγή του Αγκριπίνο Μαγκαλιάες στον Νεϊμάρ για ομοφοβικά σχόλια και οργάνωση ένοπλης ληστείας εις βάρος του.

«Κατηγορούμενος για σχεδιασμό ένοπλης ληστείας και ομοφοβικά σχόλια στη Βραζιλία ο Νεϊμάρ»

Ο Βραζιλιάνος βουλευτής και ακτιβιστής της LGBT κοινότητας, Αγκριπίνο Μαγκαλιάες, άσκησε αγωγή στο δικαστήριο του Σάο Πάολο κατά του Νεϊμάρ, αλλά και του δικηγόρου του με την κατηγορία ότι σχεδιάζουν ένοπλη ληστεία εις βάρος. Μάλιστα, επισημαίνει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του από τον δικηγόρο του σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν. Το θέμα αποκαλύπτει η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "Lobianco".

Ο Μαγκαλιάες υποστηρίζει ότι ο Νεϊμάρ θέλει να του κλέψει το κινητό. Μέσα σε αυτό υπάρχουν συνομιλίες με τις οποίες μπορεί να αποδείξει το σχέδιο των δύο ανδρών να τον δολοφονήσουν. Μέσω του δικηγόρου του, ο βουλευτής ζητάει να καταδικαστεί ο Νεϊμάρ με ποινή φυλάκισης αλλά και με χρηματική αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Στην αγωγή του, ο Βραζιλιάνος ακτιβιστής αναφέρει ότι από τότε που αποκάλυψε τα ομοφοβικά σχόλια του Νεϊμάρ αδυνατεί να βρει σταθερή δουλειά και είναι αναγκασμένος να αλλάζει συνεχώς διευθύνσεις, φοβούμενος για την ζωή του.

Τα σχόλια που παραθέτει ο Μαγκαλιάες αφορούν ομοφοβικά σχόλια του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν με φίλους του εις βάρος του ίδιου, αλλά και κατά του πρώην συντρόφου της μητέρας του, Τιάγκο Ράμος, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις και με άνδρες.

Ο βουλευτής είχε καταγγείλει τον Νεϊμάρ όμως η αρμόδια εισαγγελέας, Κριστιάνα Τόμπιας ντε Αγκιάρ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια του δικηγόρου του ποδοσφαιριστή, δεν άφησε την υπόθεση να φτάσει στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, αυτό αποκαλύφθηκε, κατόπιν καταγγελίας των κατήγορων του Νεϊμάρ, με αποτέλεσμα την επανεκκίνηση των ερευνών, αποβάλλοντας την εν λόγω εισαγγελέα από την υπόθεση, με την κατηγορία ότι δεν προσκόμισε έγγραφα στην δικαιοσύνη για περαιτέρω διερέυνηση του θέματος.

Μετά την επανεκκίνηση των ερευνών, η πλευρά του Βραζιλιάνου άσου προσέγγισε τον βουλευτή, προσφέροντας του ένα χρηματικό ποσό (μικρότερο από αυτό που ζητά στην αγωγή) για συμβιμβασμό. Όμως, ο Μαγκαλιάες δεν δέχτηκε και ακολούθησαν όσα ισχυρίζεται στην αγωγή του.