Αγωνία στον Ολυμπιακό μετά το διπλό της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ (highlights)

Αγωνία για τον Ολυμπιακό μετά το διπλό που πήρε η Λίβερπουλ μέσα στο Ολντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Ανοικτό» παραμένει αν θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του τη νέα σεζόν στον α’ ή στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Αγωνία στον Ολυμπιακό  μετά το διπλό της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ (highlights)

Μεγάλη ζημιά έχει κάνει ως προς τον προγραμματισμό του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν (σ.σ. έναρξη προετοιμασίας, κλείσιμο προπονητικών κέντρων), η εντός έδρας ήττα της Τσέλσι από την Άρσεναλ το βράδυ της Τετάρτης (13/5). Αν κέρδιζε, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινούσε σίγουρα στον β’ προκριματικό.

Ο μεγαλύτερος φόβος πλέον για τον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο η 5η Γουέστ Χαμ, αλλά και η Λίβερπουλ. Οι «ρεντς» συγκεντρώνουν πιθανότητες να πετάξουν εκτός τετράδας της Τσέλσι μετά το διπλό που πήραν στο Ολντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-4: Κόκκινο «καρέ» ελπίδας για το «σεντόνι»! (Highlights)

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Αν πάνε «τρένο» έως το τέλος της σεζόν και η Τσέλσι στραβοπατήσει με την Λέστερ (επίσης παλεύει για την έξοδό της στο Champions League) ή με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ στις τελευταίες αγωνιστικές.

Η Λίβερπουλ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Λονδρέζους και βρίσκεται στο -4 με 60 βαθμούς από την 4η θέση όπου είναι η Τσέλσι (64β.). Η ομάδα του Κλοπ έχει δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με την ήδη υποβιβασμένη Γουέστ Μπρομ και με την αδιάφορη Μπέρνλι, ενώ τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την επίσης αδιάφορη Κρίσταλ Πάλας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 2-4: Τα γκολ στο Ολντ Τράφορντ (vid)

Αντιθέτως, η Τσέλσι παίζει με την Λέστερ που είναι στην 3η θέση και θέλει να παραμείνει εκεί για να μην κινδυνεύσει η έξοδός της στο Champions League και στην εξαιρετικά επικίνδυνη έδρα της Άστον Βίλα.

Να θυμίσουμε, ότι σε περίπτωση που η Λίβερπουλ πετάξει εκτός 4άδας την Τσέλσι και οι Λονδρέζοι κερδίσουν στον τελικό του Champions League την Μάντσεστερ Σίτι, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει από τον α’ προκριματικό γύρο στις 6 Ιουλίου.

Οποιοδήποτε άλλο σενάριο, είτε δηλαδή μείνει εντός τετράδας Premier League η Τσέλσι (ακόμα κι αν πάρει το Champions League, είτε κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα αφτιά η Σίτι στον τελικό του Πόρτο, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου από τον β’ προκριματικό.