Serie A: Η υποβιβασμένη Κροτόνε νίκησε 2-1 την (αδιάφορη) Ελλάς Βερόνα και δεν είναι ουραγός! (hls)

Παρότι μαθηματικά υποβιβασμένη εδώ και καιρό η Κροτόνε νίκησε την Ελλάς Βερόνα (2-1) στο τελευταίο χρονικά ματς της 36ης αγωνιστικής της Serie A κι εγκατέλειψε την τελευταία θέση. Tα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Serie A: Η υποβιβασμένη Κροτόνε νίκησε 2-1 την (αδιάφορη) Ελλάς Βερόνα και δεν είναι ουραγός! (hls)

Με μια νίκη για το ...ονόρε της (ουραγού κι υποβιβασμένης) Κροτόνε επί της Ελλάς Βερόνα ολοκληρώθηκε η 36η αγωνιστική της Serie A.

Τα «σκυλόψαρα» από τον αρχαίο Κρότωνα επιβλήθηκαν 2-1 των ακόμη πιο αδιάφορων Βερονέζων (που ήταν σε ...διακοπές) και άφησαν την τελευταία θέση.

Ήταν η πρώτη νίκη των γηπεδούχων, οι οποίοι έχουν παθητικό... 91 γκολ, μετά από 2 αγωνιστικές (που δεν σκόραραν χάνοντας τα αμφότερα), ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τα 7 ματς δίχως επιτυχία έχοντας συγκομιδή μόλις δύο πόντων.

Τα ματς της Τετάρτης

Αστεράκια είδε η Τορίνο αφού η Μίλαν τις έριξε 7 γκολ (0-7) κατά την επίσκεψη της στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε κι η ομάδα του Πιόλι (πρώτη των Λομβαρδών που σκοράρει 7ακις σε ένα ματς μετά το 1959!) είναι ακόμη πιο κοντά στην επιστροφή στα αστέρια.

Οι «ροσονέρι» είναι δεύτερη, ισόβαθμη της Αταλάντα που επίσης νίκησε (2-0) την Μπενεβέντο που δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε έμεινε στο -4 από την σωτηρία.

Νίκη και για την Γιουβέντους, που επέστρεψε στις επιτυχίες (μετά την συντριβή με 3-0 από την Μίλαν) με 3-1 επί της Σασουόλο και περιμένει κάποια γκέλα των προαναφερθέντων ομάδων (που πάντως απέχουν ένα τρίποντο από το «σεντόνι»), ή της Νάπολι τις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να μην ...υποβιβαστεί στο Europa League!

Γρηγορότερος «κατοστάρης» της Γιουβέντους ο Κριστάνο Ρονάλντο!

Στα αξιοσημείωτα τα 100 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Γιούβε. Ο πρώτος παίκτης της που γίνεται τριψήφιος στο σκοράρισμα σε 3 σεζόν. Επίσης έφτασε 3ψηφιο αριθμό τερμάτων σε 3 διαφορετική ομάδα (συν την Εθνική του...)

Με το ίδιο σκορ (3-1) επιβλήθηκε κι η, πρωταθλήτρια, Ίντερ της Ρόμα δυσκολεύοντας της την ευρωπαϊκή έξοδο, σ' ένα ματς που ο Λαουτάρο Μαρτίνες αντέδρασε κατά την αλλαγή του από τον Κόντε.

Εξάλλου η Λάτσιο σκοράροντας στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ιμόμπιλε λύγισε την Πάρμα με 1-0 για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της (μαθηματικές) για τετράδα!

Σπουδαία νίκη στην έδρα της Μπολόνια πήρε η Τζένοα (0-2) για να σωθεί, με τη Σπέτσια να μένει στο 2-2 στη Γένοβα με τη Σαμπντόρια και να χάνει την ευκαιρία να... καθαρίσει αφού είναι στο +4 από τη ζώνη!

Το ματς της Τρίτης

Μια άκρως εντυπωσιακή Νάπολι έκανε ένα από τα τρία «βήματα» (σ. νίκες) που απαιτούνται για να συμμετέχει ξανά στο Champions League (χωρίς να εξαρτάται από τα αποτελέσματα των υπολοίπων «μνηστήρων» του «σεντονιού»), συντρίβοντας 5-1 την Ουντινέζε στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Η ομάδα του Γκατούζο (με τον Κώστα Μανωλά βασικό κι αναντικατάστατο, να έχει κι ευκαιρία για γκολ) με το τρίποντο αυτό ανέβηκε στη 2η θέση και στο +4 από την 5η Γιουβέντους ανεβάζοντας την πίεση για εκείνη.

Ήταν το 2ο διαδοχικό τρίποντο για τους «παρτενοπέι» με πολλά γκολ αφού είχε προηγηθεί η τεσσάρα (1-4) κόντρα στην Σπέτσια.

Όσο για τους «φριουλάνι» (που έχουν σωθεί) ήταν η 2η ήττα σε τρεις αγωνιστικές δίχως επιτυχία.

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Τρίτη 11/5
Νάπολι-Ουντινέζε 5-1
(28' Zιελίνσκι, 31' Ρουίθ, 56' Λοσάνο, 66' Ντι Λορέντσο, 91' Ινσίνιε - 41' Οκάκα)

Κάλιαρι-Φιορεντίνα 0-0

Λάτσιο-Πάρμα 1-0
(90'+6' Ιμόμπιλε)

Ίντερ-Ρόμα 3-1
(11' Μπρόζοβιτς, 20' Βεσίνο, 90'+2' Λουκάκου - 31' Μχιταργιάν)

Μπολόνια-Τζένοα 0-2
(13' Τζαπακόστα, 61' πέν. Σκαμάκα)

Αταλάντα-Μπενεβέντο 2-0
(22' Μουριέλ, 67' Πάσαλιτς)

Τορίνο-Μίλαν 0-7
(19', 62' Ερναντές, 26' πέν. Κεσί, 50' Ντίας, 67', 72', 79' Ρέμπιτς)

Σασουόλο-Γιουβέντους 1-3
(59' Ρασπαντόρι - 28' Ραμπιό, 45' Κρ. Ρονάλντο, 66' Ντιμπάλα)

Σαμπντόρια-Σπέτσια 2-2
(32' Βέρε, 80' Μπαλντέ - 15', 73' Πομπεγκά)


Πέμπτη 13/5
Κροτόνε-Βερόνα 2-1
(2' Oυνάς, 75' Μεσίας - 87' αυτ. Μολίνα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ