La Liga: Στην εξάδα η Μπέτις, νίκησε την Γρανάδα (highlights)

Η Μπέτις νίκησε δύσκολα την Γρανάδα (2-1) και έκλεισε την 35η αγωνιστική της La Liga στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Στην εξάδα η Μπέτις, νίκησε την Γρανάδα (highlights)

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (10/5) η 35η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, η Μπέτις επικράτησε της Γρανάδας (2-1) και ανέβηκε εκ νέου στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πράσινους ο Μπόρχα Ιγκλέσιας που πέτυχε και τα δύο γκολ, κάμπτοντας την αντίσταση των ποιοτικών φιλοξενούμενων, που σε ένα ακόμα ματς ζόρισαν θεωρητικά ανώτερο αντίπαλο.

Τα ματς της Κυριακής

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Segunda πέτυχε η Έιμπαρ στο εναρκτήριο παιχνίδι της Κυριακής για την 35η αγωνιστική της La Liga.

Η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Χετάφε με σκορ 0-1, χάρη στο πέναλτι-γκολ του Χοσέ Ρέσιο στο 89ο λεπτό, για να παραμείνει έτσι «ζωντανή» στη μάχη της σωτηρίας.

Λίγο αργότερα, η Βαλένθια έκανε σπουδαίο βήμα παραμονής συντρίβοντας με 3-0 τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ που εξακολουθεί να... φλερτάρει με τον υποβιβασμό, ενώ η Θέλτα έκανε... πάρτι στην έδρα της Βιγιαρεάλ, την οποία σόκαρε με σκορ 2-4 καταφέρνοντάς της καίριο πλήγμα σε ό,τι αφορά στις ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη.

Στο μεγάλο ματς της ημέρας, η Σεβίλλη έκανε τη ζημιά στη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη, καθώς προηγήθηκε δις και έχασε τη νίκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, οπότε και ισοφάρισε στο τελικό 2-2 ο Ντιέγκο Κάρλος (από... σπόντα ύστερα από σουτ του Κρόος) από πλευράς γηπεδούχων!

Έτσι οι «μερένγκες» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προσπεράσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης (παρέμεινε στο +2 από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ) και να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κατάταξη της La Liga, ισοβαθμώντας εκ νέου με την Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση...

Τα ματς του Σαββάτου

Χορταστικό σε γκολ και συναισθήματα ήταν το πρώτο χρονικά ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 35ης αγωνιστικής της La Liga. Aλαβές και Λεβάντε έμειναν στο 2-2 σ' ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι το έφεραν ...τούμπα αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη του νίκη μετά από 4 σερί ήττες και τρία ματς δίχως σκορ.

Υπεύθυνος ο Χοσέλου που ισοφάρισε στο 87' δίνοντας στους Βάσκους έναν πόντο ...χρυσάφι που τους διατηρεί έστω στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Χωρίς νίκη για 3 αγωνιστικές η ομάδα της Βιτόρια αλλά έχει πάρει δύο πόντους. Σε καλύτερη μοίρα οι «βάτραχοι» καθως είναι στο +8 από τις θέσεις του υποβιβασμού.

2-2 με γκολ στο τέλος (89' Μπούντιμιρ) έληξε και το βασκικό ντέρμπι Αθλέτικ Μπιλμπάο - Οσασούνα με την ομάδα της Παμπλόνα (πρώτος πόντος μετά από δύο ήττες) να μειώνει τις ελπίδες των «λιονταριών» για ευρωπαϊκή έξοδο και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει την παραμονή της στην κατηγορία μαθηματικά.

Κι αυτό γιατί η (τρίτη από το τέλος) Ούεσκα του Σιόβα (βασικός κι αναντικατάστατος) έχασε 2-1 στο Κάντιθ σ' ένα ματς που τα 3 γκολ μπήκαν σε 4 λεπτά στο φινάλε του πρώτου μέρους. Δεύτερη σερί νίκη για την Κάντιθ.

Στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της ημέρας, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο 0-0 για την 35η αγωνιστική της La Liga με τη διαφορά τους να μένει στο +2 υπέρ των «κολτσονέρος».

La Liga: Ευνοημένη η ... Ρεάλ Μαδρίτης από το 0-0 της Μπάρτσα με την Ατλέτικο (Ηighlights)!

To ματς της Παρασκευής

Στις νίκες επέστρεψε μετά την ήττα στην Ούεσκα η Ρεάλ Σοσιεδάδ κερδίζοντας αγχωτικά την Έλτσε με 2-0 στο εναρκτήριο ματς της 35ης αγωνιστικής της La Liga.

Σκορ δεν υπήρχε για 72 λεπτά (παρότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν 10 από το 11' λόγω αποβολής του Ραούλ Γκούτι), αλλά ο Ελουστόντο και ο Ογιαρθάμπαλ στις καθυστερήσεις λύγισαν την προτελευταία αντίπαλο τους υποχρεώνοντας την στη δεύτερη σερί ήττα χωρίς σκορ.

Έτσι οι 5οι στην βαθμολογία Βάσκοι πλησιάσαν την ευρωπαϊκή έξοδο ενώ η Έλτσε έμεινε στον πόντο από την σωτηρία.

To πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/5

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Έλτσε 2-0
(72' Ελουστόντο, 92' Ογιαρθάμπαλ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/5

Αλαβές - Λεβάντε 2-2
(30' Πονς, 87' Χοσέλου - 36', 42' Μοράλες)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Κάντιθ - Ουέσκα 2-1
(43' M. Λόπες, 45'+2' Σίλβα - 45'+1' Μιρ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Οσασούνα 2-2
(1' Μορσίγιο, 62' Σάνσετ - 12' Μπράσανατς, 89' Μπούντιμιρ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/5

Χετάφε - Έιμπαρ 0-1
(89' πέν. Χοσέ Ρέσιο)

Βαλένθια - Ρεάλ Βαγιαδολίδ 3-0
(45'+1', 48' Mάξι Γκόμες, 89' Κορέια)

Βιγιαρεάλ - Θέλτα Βίγκο 2-4
(25' Μόι Γκόμες, 87' Μορένο - 19', 34' πέν. Σάντι Μίνα, 45'+3' πέν. Μπράις Μέντες, 57' Σολάρι)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 2-2
(67' Ασένσιο, 90'+4' Ντιέγκο Κάρλος - 22' Φερνάντο, 78' πέν. Ράκιτιτς)

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/5

Ρεάλ Μπέτις - Γρανάδα 2-1

(39', 87' Μπόρχα Ιγκλέσιας-66' Ματσίς)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ